6 mustiga grytor till hösten

6 mustiga grytorEfter att helgen har bjudit på riktig värme här i Göteborg veckan började lite kyligare. Tänkte då bunkrar upp med recept på 6 mustiga grytor. Det är höst utan tvekan! Dags att vänja sig vid regn och kyla och göra en skönare övergång med smaskiga grytor. Värmande grytor är den bästa sortens mat, praktisk och mättande. Inte minst man kan variera den på många olika sätt. Allt ätbar och gott som man råkar ha hemma kan bli en mustig gryta i de flesta fall, tycker jag! Jag skulle inte ha något emot att koka gryta i en så stor gryta som på bilden ovan, he, he…

kycklinggryta recept

Först ut kommer min personlig favorit orientalisk kycklinggryta som passar bra till ris eller bulgur inte minst i matlåda. Mycket aromatisk och mättande.

korvgryta med zucchini och paprika

Nu är det zucchini skörd på gång i de flesta trädgårdar. Jag kan äta zucchini varje dag utan att tröttna på den. Brukar göra en korvgryta med zucchini som serveras med gott bröd till.

fransk gryta på högrev

Man kan väl inte glömma höstens klassiker Boeuf Bourgignon. Denna biffgryta är mycket smakrik. Inte konstigt, den kokar långsamt ett par timmar…Om ni orkar kan ni även spana recept till hemlagad gnocchi.

polsk gulasch recept

Gulasch  är också gryta! Prova polska gulasch med kokt korn och spenat. Det är en tradition i Polen att man äter gulasch med gryn som jag inte uppskattade när jag var barn. Dock med tiden mina smakupplevelser har förändrats hoppas mycket att korn och andra gryn toppar mina recept.

6 mustiga grytor

Gör en kycklinggryta med säsongens cider eller äppelmust. Har du köpt eller plockat svamp då kan du även dessa slänga i grytan. Denna gryta görs vanligtvis på kycklingfilé men det går bra med kycklinglårfilé också. Grytan har en härlig smak av äpple och svamp. Riktigt höstgryta!

vegetariskt middagstips

Jag gillar vegetariska grytor. De är lätta att få till. Mycket grönsaker, bönor eller linser är gott att ha i grönsaksgryta.

Gillar ni också grytor? Har ni någon favorit som ni tillreder mer än oftare? Vilken av de 6 mustiga grytor tycker du om mest?

 

 

Leave A Comment