Att hitta den ultimata bantningsmetoden

Nytt år  och nya löften. Hur många gånger har du lovat dig att gå ner i vikt? Tillräkligt många, jag vet. Att gå ner i vikt är mycket svårt att fullfölja. Man känner sig hungrig hela tiden. I början av en kostomläggningen svält känslor som uppstår då är svåra att hantera. Man ägnar mycket tid att ”tänka ”på mat. Då är det best att äta någonting som innehåller få kalori, men ändå gör en glad åtminstone för en stund. Jag brukar dricka färskpressade juicer från grönsaker och frukter eller äta ett par nötter. Jag försöker också sysselsätta mig med någonting så fort jag börjar tänka på maten. Jag tränar en hel del också. Glöm alla slagord ”du behöver inte träna”, ”du behöver inte göra någonting”. Du vet att det låter osannolikt. Tro mig , det finns inte bättre känsla än träningssvett efter morgonpass.

Ingen diet  kan göra ett underverk. Du är underverket i samma ögonblick när du bestämer dig för att gå ner i vikt för gott eller snarast förändra dina matvanor för gott. Just det, viktminskning handlar om kostomläggning. Att sluta äta chips, godis, vitbröd, pizza, dricka alkohol är inte svårt. Satsa i stället på följande livsmedel som mager kött, fisk , kyckling, fullkorsbröd, avocado…Det  räcker inte bara att äta rätt saker , det måste också vara rätt mängd.

Men allra viktigaste är att man inte begränsar sitt näringsintag. Din kropp behöver samma mängd av vitaminer, mineraler, essentiella fetter och andra näringsämnen som vanligt. Vad du ska göra är att  reducera  intaget av kalorier proportionellt till den vikten du vill nå. Övergång till lågkalori kost måste ske succesivt, 1-2 år låter rimligt om övervikten är stor, men sätt inget datum. I stället för att stressa dig  går ner i din egen takt.

Och du, glöm inte skaffa dig vänner som är positiva och beredda att ställa upp för dig,  peppa och stötta dig.

Leave A Comment