Visste du att …

Avocado är päronformade tropisk frukt med mild smak. Avocado är en av de fetaste frukterna, men ändå innehåller nyttiga fetter, antioxidanter, A-vitamin , C vitamin och betakaroten som är mycket nyttiga för kroppen. Högt fetthaltet skrämmer de mesta bantningstokiga, men fettet i avocado är nyttigt enkelomättat  fett. Omättat fett som finns även i olivolja, oliver, rapsolja och  nötter är hälsosammare jämfört med mättat fett.

Omättat fett  minskar risken för hjärt-kärl sjukdomar genom att minska halten av det dåliga LDL-kolesterolet i blodet som ansvarar för fett transport från lever till celler och vävnader. Enkelomättat fett när missbrukat kan också  orsaka övervikt.

Avocado ansiktsmask och dess fördelar

Avocado hjälper att effektiv vårda våran hud i form av en ansiktsmask. En sådan mask är fullpackad med E, K, B och A vitaminer men också med många mineraler som kalcium , järn, koppar och zink som tillsammans utgör en komplett näring för huden.

Avocadoolja  är rik i kollagen som ansvarar för att upprätthåla hudens elasticitet.  Avocado mask håller huden smidig, ger naturlig lyster och fördröjer åldrandet. Huden återfuktas på naturligt sätt och är fri från hudproblem som missfärgningar, inflammation eller akne.

Gör en avocado ansiktsmask själv

  1. Mossa en halv avocado och fördela på ansikte.Täckt ögonen med skivad gurka och låt masken verka 15 min. Masera röran i huden under tiden.
  2. Mossa  en mellan stor avocado och blanda med 1 msk honung och 1 msk jogurth. Fördela masken på ansiktet och halsen. Låt verka 10 – 15 min.

 

Leave A Comment