Avokado och äggsallad med italiensk touch

äggsallad recept

Hä kommer recept till enkelt avokado och äggsallad som jag gillar göra väldigt ofta. Jag är en stor fan av både avokado och ägg och gillar variera salladen något varje gång jag gör den.

Idag gjorde jag avokado och äggsalladen med italiensk touch. Och vilka italienska smaker man ska ha i om inte soltorkade tomater, olivolja och basilika. Japp så blev det! För att hacka dessa fick jag hjälp av ett nytt köksredskap, nämligen den färgglada kniven från Scanpan. Mitt recept på somrig rödbetssallad blev vinnare i en tävling och kniven är vinnarpriset. Roligt!

avokado och äggsallad recept

Recept till avokado och äggsallad

Ingredienser:

 • 4 ägg, hårdkokta
 • 2 avokado
 • ½ rödlök
 • 4 msk cremé fraîche
 • 2 msk basilika
 • 3 soltorkade tomater
 • salt
 • 1tsk citronsaft
 • 1 tsk olivolja

Utförande:

 • Hacka ägg och tärna avokado.Hacka smått rödlöken, soltorkade tomater och basilika.
 • Rör allt ihop med cremé fraîche, majonäss och olivolja.
 • Smaka av med salt.
Comments
8 Responses to “Avokado och äggsallad med italiensk touch”
 1. Lana skriver:

  Salladen låter helt i min smak! Smarrigt!
  Kul att vinna saker! :)
  Ha en fin kväll!
  Kramar!
  //Lana

 2. Mmm, gott! Här är vi storkonsumenter av avocado, minst sagt, så alla avocadorecept välkomnas med öppna armar :) Vad tror du om att slänga i några små kaprisar istället för basilika? En lite saltare touch, tänker jag.
  Skön kväll!

 3. Erika skriver:

  Grattis till vinsten då! Det är ju alltid så roligt att vinna! Särskilt köksgrejer!

  Jag önskar dig en fin helg. Avocado är så gott och jag tänkte äta det ikväll. Kanske din sallad då!? Kram!

 4. Det där lät riktigt gott. Det receptet skall jag skriva ut.

Leave A Comment