baka med vallmo Archives | matblogg - matmedmera.eu

Vallmobullar med choklad och florsocker

Vallmobullar är polska vetebullar som jag bakar väldigt ofta. Vetebröd med vallmofyllning är mycket populär i Polen liksom Tjeckien och Tyskland känd som Läs mer  Read More

Makowiec polsk vallmostrudel

I sista stund bestämde jag mig för att baka vallmostrudel populärt kallas för makowiec på polska. Här är en variant gjord på vetedeg och inte minst god! Fyllningen är i princip samma som jag använde till denna makowiec. Som jag skrev tidigare man kan göra större sats av vallmofyllningen och sedan trolla med den på alla möjliga sätt.  Det går bra att frysa vallmofylning och även denna vallmostrudel.  Läs mer  Read More

Vallmokaka med plommon

Vaknade imorse av ett häftigt regn. Det är mörkt och det känns att sommaren går till sin slut. För att förgylla dagen bakade jag vallmokaka med plommon. Vallmokaka är ett återkommande bakverk här på matmedmera. Jag älskar vallmo och vallmokaka är en av mina favoriter. Läs mer  Read More