Bakade donuts med äpple och kanelsocker

bakade donutsBakade donuts med äpple och kanelsocker är små underbara bakverk som mina barn är mycket förtjusta i. Enkla och snabba att baka. De är inte friterade utan bakade donuts i en donutsform. Den köpte jag för länge sedan. Har massa bakprylar. Det känns spännande att baka i olika formar. Ja, ja jag vet de smakar ju samma även om jag om jag bakade donuts som muffins. Men visst det är roligare med håll i mitten!

bakade donuts_recept

Bakade donuts fyllde jag med äpple och doppade i kanelsocker. Det blev riktiga höstdonuts tycker jag. Äpplena är så fina nu. Älskar Discovery som passar perfekt till olika bakverk.

Bakade donuts

Ingredienser:

till 20 stycken

Smet

4 dl/ 280 g vetemjöl

1½ tsk bakpulver

½ tsk bikarbonat

1 dl /90 g socker

2 dl filmjölk

1 tsk vaniljpasta

2 ägg

olja till pensling

Äppelfyllning

3 äpple, discovery

2 msk smör

3 msk råsocker

1 tsk kardemumma

¾ msk vetemjöl

Topping

4 msk socker

1 msk kanel

4 msk smält smör

donutsrecept_donutsäppeldonuts

Börja med äppelfyllning. Skala och kärna ut äpple. Tärna smått. Smält smör och socker. Tillsätt äpple och fräs tills de är mjuka men fortfarande hela. Sikta i mjöl, blanda väl och ställ åt sidan för att svalna något. Sätt ugnen på 200ºC. I en skål vispa filmjölk med ägg, socker och vanilj. Sikta i vetemjöl blandar med bakpulver och bikarbonat. Rör med slickepotten. Till sist tillsätt äpple och blanda lätt. Pensla  formarna med olja och fyll med smeten upp till ¾ av volymen. Fyller du på mer då blir det inga synliga håll. Ställ donutsformen i den uppvärmda ugnen och baka donuts i 15 minuter. Låt de svalna i formen. Plocka sedan försiktig ut. Smält smöret, blanda socker och kanel. Pensla donuts med smör och doppa i kanelsocker. Klart att servera!

donuts_recept_1

 

Leave A Comment