Bakade vallmo och citrondonuts

 

donuts recept2

Vallmo och citron är en härlig kombination. Det är skönt att slå sig ner vid köksbordet, vända ansikte mot solen och äta frukost till doft av nybakat…Nyligen fick jag en donuts bakform och bestämde mig testa den idag. Bakade  vallmo och citrondonuts, alltså icke friterade donuts. Jag blev mycket förtjust i dessa underbara bakverk. Nu när jag har donutsplåt kommer jag att baka donuts väldigt ofta. Älskar hemsidor som säljer baktillbehör! Och det finns farligt mycket att välja på för en baknörd som jag! Älskar dessa mjuka pasteller, praktiska detaljer och mycket piff och puff…

Det går fort att baka donuts, dessa karakteristiska små eller stora ringar och sedan dekorera med en frosting. Här penslade jag donuts med citronglasyr.

vallmodonuts med citron

Bakade vallmo och citrondonuts

Ingredienser:

till 12 små donuts

2 ½ dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

en nypa salt

1 msk vallmofrö

¾ dl socker

1 stor ägg

¾ dl mjölk

2 msk smält smör

2 msk citonsaft

1 tsk citronskal, rivet

Citronglasyr

2 ½ dl florsocker

2 msk citronsaft

Sätt ugnen på 175ºC varmluft. Har du vanlig ugn öka temperaturen med 15 grader. Sikta mjöl, bakpulver och blanda med salt och vallmo. I en separat skål vispa lätt ägg,citronsaft, citronskal och socker. Tillsätt smör och sedan mjölk och vispa en gång. Blanda torra ingredienser med äggsmeten lät. Pensla donutsformen med olja och fördela smeten jämt. Baka donuts i cirka 8-9 minuter. Donuts ska vara ljusa och saftiga inuti.

  donuts bl

Vispa florsocker med citronsaft. Pensla donuts med citronglasyren och låt den stelna. Donuts smakar bäst samma dag de är bakade.

Leave A Comment