Bästa tomatsås – grundrecept


grundrecept tomatsås
Tomatsås använder jag väldigt ofta i olika sammanhang. Idag vill jag rekommendera en tomatsås – grundrecept som kan lätt bli pastasås, pizzasås eller dip. En tomat grundsås som kan smaksättas på väldigt många sätt.

För att få tomatsås med sting brukar jag lägga några ansjovis eller välja olika örtkryddor. Tror mig det är skillnad mellan tomatsås smaksätt med basilika, rosmarin eller oregano! Redan tre alternativ.

Tänkt vad du kan hitta på!

Recept till tomatsås

Ingredienser:

 • 1 burk krossade tomater
 • 1 liten gullök
 • 1 tsk salt
 • 1 selleri stjälk
 • 1 vitlöksklytfa
 • 2 msk olivolja
 • 1 krm svartpeppar
 • 2 msk balsamico vinäger

Utförande:

 • Skala och hacka lök och vitlök. Tärna selleristjälken. Bryn grönsakerna utan att de får färg i olja. Häll i tomater.
 • Smaksätt med vinäger, svartpeppar och salt. Koka i 10 minuter. Mixa såsen.
Comments
2 Responses to “Bästa tomatsås – grundrecept”
 1. Lana skriver:

  Visst är det gott med hemmagjord tomatsås! Jag använder också stjälkselleri och balsamvinäger i min tomtsås! :)
  Tack för din kommentar hos mig! :)
  Ha en fin kväll!
  Kram kram
  //Lana

Leave A Comment