Bästa tomatsås med soltorkade tomater

bästa tomatsåsFör ett tag sedan gjorde jag tomatsås med soltorkade tomater, bästa tomatsås nämligen. Denna pastasås passar även som sås till kött eller pizza. Mycket krämig och väldigt smakrik tomatsås. Här gjorde jag en pastarätt med spenat och parmesan. Vilken pastasort väljer ni spelar ingen roll. Jag tog en spaghetti liknande pasta som heter bavete.

Pastasås är en viktig ingrediens i en pastarätt. Jag lagar ofta pastasås baserad på tomater. Tomatsås med soltorkade tomater passar väldigt bra till köttbullar. Dock denna sås är min bästa tomatsås!

Bästa tomatsås

Ingredienser:

till 4 portioner

6 dl soltorkade tomater i olja  + 6 stycken att tärna

5 dl vispgrädde

2 dl vatten

2 vitlöksklyftor

1 lök

2msk olivolja

1 näve basilika

salt och svartpeppar att smaka av

100 g spenat

300 g salsiccia

50 g riven parmesan

250 g pasta, exempelvis bavete

pastasås tomatsås

Börja med såsen. Mixa tomater med vatten, vitlök och basilika. Häll i i en kastrull tillsammans med grädde och koka upp. Fräs lök i oljan. Ta bort fjälster från salsiccia och skiva korven. Tillsätt i stekpannan och fräs tills korven är genom stekt cirka 5 minuter. Lägg korven i såsen,  smaka av med salt, svartpeppar och koka såsen i 5 minuter. Koka pasta al denne i lätt saltat vatten. Sila av och blanda med såsen och spenat, parmesan samt soltorkade tomater delade i mindre bitar. Servera pasta med bästa tomatsås med extra parmesan på.

Leave A Comment