Hur gör man biff curry?

biff curry recept matmedmera matblogg

Hej, hej! Tittar lite snabbt förbi med nytt recept, biff curry. Hur gör man blixtsnabbt biff curry? Ja, curry är en långkokt som smakar bättre ner den kokar långsamt och längre. Mört kött är ett måste. Mörning sker med hjälp av köttets egna enzymer som gör att köttet blir inte seg och kokar snabbare.

Hur som helst till gryta passar alltid nötkött som är lite fetare, exempelvis högrev. Är ni osäkra kan ni alltid köpa lamm. Curry är en långkokt som man kan lätt variera genom att välja mellan lamm eller nötkött.

recept_biffcurry_foodblog_matmedmera

Älskar biff curry som är en mycket aromatisk gryta med äkta karaktär. Jag var ganska återhållsamt med kryddor men det doftade i hela huset ändå! Curry blev lagom stark. Jag tillsatte endast två gröna chili. Tål ni mer hetta kan ni öka mängden ytterligare.

Biff curry smakar bäst med basmatiris. Jag brukar blanda riset med ärtor och brytbönor. Bra att servera lite yoghurt som neutraliserar lite hetta. Man kan göra indisk raita eller blanda yoghurt med hackad koriander, limejuice och honung. Gött, gött!

biffcurry_recept_matmedmera_matblogg

Biff curry

4 – 6 portioner

Ingredienser:

800 g högrev, mörat

2 stora gullök

2 solo vitlök

2 zielone chili

2 msk ghee

1 bit kanel

5 nejlikor, hela

1 msk ingefära, färsk riven

2 tsk currypulver

1 msk garam masala

400 g krossade tomater

5 dl het vatten

1 msk honung

en kruka färsk koriander

1 vårllök

salt och svartpeppar att smaka av

biffcurry_recept_matblogg_matmedmera

Dela köttet i små bitar. Tärna gullök, vitlök, chili och fräs i smöret med alla kryddor. Flytta fräset till en gryta. Lägg köttet i samma stekpanna och fräs till köttet får färg. Flytta till grytan, häll på vatten, lägg i kanelstång, smaka av med salt och koka i 40 minuter. Sedan häll i krossade tomater och koka i 30 minuter till. När biff curry är klar och köttet är mycket mjukt strö på hackad koriander och blanda väl. Innan serveringen strimla lite vårlök till. Servera curry med basmatiris blandat med kokta ärtor och brytbönor.

 

 

 

 

Leave A Comment