Blomkålsoppa för behövande

blomkålsoppaNu blev jag sjuk. Inte konstigt. Min äkta halva till make nös och frös hela vecka innan. Jag fryser och håller mig varmt med mina raggsockor som mina nära och kära skrattar åt hela tiden. De känns så sköna och varma och jag kan inte leva utan dem. Just på vinter innetofflor är ett måste för mig.

Trots allt orkade jag  med att laga den goda blomkålsoppa baserad på kycklingbuljong. Mina snälla barn handlade nödvändiga råvaror eftersom jag klarade inte sticka näsan ut i det kalla vädret.

Blomkålsoppa är enkel att koka. Huvudingrediensen är blomkål. Annars kan du välja andra grönsaker enligt din egen smak. Jag tycker att det räcker för mig med morötter och persiljarot. Jag ville ha den här söta, aromatiska smakförnimmelse som harmoniserar så bra med blomkål.  Jag spetsade soppan rikligt med citronsaft för att få tillräckligt med C vitamin men också för smakens skull. Hela soppan avrundades med en fyllig grädde till tjockare konsistens. Ingen ost, var inte med på handla listan men ändå, supergott.
soppa!

 

Ingredienser:

 •     1 st blomkål, mellanstor
 •     1½ l kycklingbuljong
 •     2 morötter
 •     2 vitlöksklyftor,pressade
 •     1 persiljerot
 •     1 näve persiljablad, hackad
 •      ½ citron, saft och riven skal

Utförande:

 • Skala och tärna grönsaker. Dela blomkål i små buketter. Koka         i  kycklingbuljong, tills de är mjuka.
 • Pressa vitlöksklyfor och tillsätt i soppan tillsammans med saft   och riven skal av citron
 • Smaksätt soppa med salt och peppar och lite curry om du gillar.
 • Avrunda soppan med grädde och strö över hackad persilja och lagrad ost av någon slag.


Leave A Comment