Blomkålsris, feta och kikärtssallad

blomkålssrissalladJag fortsätter i vegetarisk tema. Älskar laga och äta fräscha sallader blandade med olika grönsaker, feta och kikärtor. Blomkål är supergod, kalorisnål och passar till det mesta. Använder blomkål flitigt i mina recept. Blomkålssallad är en favorit som förekommer ofta i lika sammanhang. Blomkålssoppa är det bästa jag vet! Vill du hoppa över extra kolhydrater gör blomkålssris, perfekt istället ris eller potatis, supergott i sallad.

Här nedan är mitt senaste recept till sallad med blomkålssris, feta och kikärtor varvade med rädisor, avokado, solroskärnor, färska örter som persilja och pepparmynt.

Blomkålsris, feta och kikärtssallad

Ingredienser:

till 2 portioner

300 g blomkål , riven på ett grovt nät

1 avokado

100 g fårost feta

5 stora rädisor

3 msk hackad färsk persilja

en handfull pepparmyntblad, grovt hackade

2 vårlökar

2 msk solrosfrö, rostade

100 g kokta kikärter

1 äpple

½ tsk rökta chiliflingor

Senapsdressing

3 msk färsk limejuice

1 msk honung

3 msk olivolja

1 msk senap

salt efter smak

blomkålssallad med kikärtor recept

Riv blomkålen och blanchera i 2 minuter i lätt saltat vatten. Sila av vatten och låt svalna. Varva blomkålsriset med hackad persilja och pepparmynt samt kikärtor, rostade i olja och chiliflingor. Tillsätt äpple i små tärningar, avokado, skivade rädisor och smula över feta samt strö på solroskärnor.

Vispa senap, honung och limejuice. Tillsätt olivolja i en fin stråle och kör tills en tjock emulsion bildats. Servera dressingen till salladen.

Leave A Comment