Bolognese chili out

kanapki bologneseJag älskar bolognese med spaghetti. Men om jag har över såsen då blir det goda varma bolognese burgare. Och vad som passar bäst till köttfärssåsen om inte ett glas gott rödvin.

Brukar även hälla vinet i såsen som smakar då  extra gott!

chili out bolognese

Nu är det dags för midsommar, familjeträffar och härliga picknickar. Ett rött vin som Chill Out Dark & Elegant passar bra att dricka eller tillsätta till den goda bolognese såsen. Just speciellt med Chill Out Dark & Elegant att det finns att köpa som 1-liters klimatsmart PET flaska. Det främjar miljö men även är lätt och säkert att bära. Vinet är fruktigt, smakrikt med karaktär av bland annat svarta vinbär, plommon och mörk choklad. Ett vin att njuta!

Bolognese

Ingredienser:

till köttfärs bolognese:

500 g blandfärs

2 vitlöksklyftor

2 stjälkar selleri

1 stor gullök

2 dl chili out

2 msk tomatpurè

1 burk krossade tomater

salt och peppar

1 msk olja

frallor

150 g mozzarella

handfull med basilikablad

olivolja till pensling

smorgasar_bolognese

Heta olja och stek den hackade gullök tillsammans med selleri. Tillsätt blandfärs, pressad vitlök och fräs tills färsen är genomstek. Rör i tomatpurè och hel det röda vinet. Koka hastigt så att det mesta av vinet ångar bort.  Häll i krossade tomater, smaka av med salt och peppar. Koka i 20 minuter. Du kan servera sås med spaghetti. Annars kan du göra varma smörgåsar bolognese. Dela bröden i mitten, fyll med köttfärsen. Lägg på tjock skiva mozzarella och några basilikablad. Sätt ugnen på 200ºC varmluft. Lägg smörgåsarna i en panna och pensla topparna med olja. Gratinera i ugnen i cirka 10 minuter till bolognese är gyllene och mozzarella mjuk. Servera varm med ett glas vin till.

bolognese chili out

Leave A Comment