Brioche fyllda med vallmo och tranbär

brioche receptBrioche är ett fransk frukostbröd som passar perfekt till morgonkaffé. Denna söta bullar innehåller mycket smör! Och det ska vara äkta smör inget margarin! Fyllde brioche med vallmo och tranbär. Gjorde även socker glasyr och hasselnötsströssel. Dessa brioche är mycket luftiga och lätta. Gillar du vallmo då är denna smarriga bullar som skapade för dig.

Fyllda brioche

Ingredienser:

till 16 brioche

Deg

450 g mjöl

1 pkt torkad jäst för söta deg

60 g råsocker

250 g ricotta

3 äggulor

250 g smör , saltat hos mig

Vallmofyllning

200 gram vallmo, kokt och malet

50 g smör

50 g råsocker

2 msk honung, rågade

1 tsk vaniljpulver

en nypa kanel

rivet skal av en lime +1 msk saft

50 g torkade tranbär

2 äggvitor

Att garnera

Sockerglasyr ( 150 g florsocker + 2-3 msk vatten )

rostade hasselnötter, grovt hackade

brioche med vallmo recept

Blanda mjöl, jäst och socker. Tillsätt äggulor, ricotta och mjukt, tärnat smör. Knåda allt till en deg. Låt jäsa i 1 timme. Under tiden gör fyllning. Smält smör med socker, honung vaniljpulver och kanel. Tillsätt vallmo, tranbär, rivet skal och saft. Fräs allt i 10 minuter och låt dedan svalna. Vispa äggvita hårt och blanda i fyllningen.

Efter att degen har jäst färdigt vik den några gånger och låt vila i 20 minuter. Kavla sedan degen till en rektangel , bredd på vallmofyllnigen och skär degen i 2 cm tjocka remsor. Rulla de till runda bullar och lägg på en bakplåt beklädd med bakpapper. Baka brioche i 225ºC varmluftsugn i 10 minuter. Sänkt sedan temperaturen till 200ºC och baka brioche ytterligare 10 minuter. Låt de svalna någon. Gör glasyr genom att vispa florsocker och vatten. Ringla glasyret över briche och strö på hackade hasselnötter.

vallmo brioche recept

Leave A Comment