Broccolislaw med hemgjord majonnäs

broccoli slawBroccolislaw med hemgjord majo är min nya favorit sallad. Äter broccoli ganska ofta men brukar förvandla den först i lätt saltat vatten. Men till broccolislaw använde jag färsk och inte minst ekologisk broccoli. Denna sallad är bara så god! Varför dröjde jag med att tillreda den så lång vet ej. Nu har jag en hel skål fylld upp till kanterna med goda broccolibitar dränkta i sötsur majo. Smart och hälsosamt att använda det mesta av broccoli och skiva den med hjälp av mandolin eller köksmaskin som jag gjorde. Ett måste att vispa hemgjord majonnäs för att höja smakupplevelse.

broccolislaw_1

Broccoli är mild i smaken och passar till soppa eller paj. Perfekt att tillsätta i gratängen. Jag testade även broccolivåfflor. Broccoli är otroligt nyttigt och dessutom fantastiskt gott! Det är enkelt att använda broccoli i maten. Ni hittar här riktigt goda recept!

Broccolislaw

till 2-4 personer

1 stort broccoli, cirka 400 g

1 liten rödlök

50 g gula russin

80 g pecannötter

¾ dl majonnäs, här recept

½ dl vispgrädde

1 msk citronsaft

salt och grovmalen svartpeppar

broccoli_receptSkiva broccoli tunt. Strimla löken. Hacka grovt pekannötter. Förberedd en stor skål. Fyll den med broccoli, nötter, lök och russin. Vispa majonnäs och rör ihop med citronsaft. Häll över salladen. Strö på salt och svartpeppar. Blanda väl. Låt stå i 15 minuter. Servera till fisk eller kött. Broccolislaw passar även som vegetarisk maträtt.

 

Leave A Comment