Bröd med valnötter och zucchini

bröd med valnötter och zucchini

Bröd med valnötter och zucchini lät som en rolig idé. Tanken slog mig länge sedan och i dag bakade jag dessa små bröd med nötter och grön zucchini. Jag har några zucchini kvar och letar efter roligt recept. Jag har gjord det mesta med zucchini. Bröd med zucchini är mitt sista bedrift… och kanske någon soppa blir det också…

frukostbröd recept

Brödet med valnötter och zucchini blev så gott. Fina frukostbullar som passar till ost och sylt. Jag lärde mig vika brödet under jäsningen. Det får så fint struktur och bra volym efter utbakningen. Bröd med valnötter bakade jag förut. Jag gillar ha lite större bitar av valnötter och brödet ser så fint ut när valnötter  dyker upp under  skorpan.

 

Recept till bröd med valnötter och zucchini

Ingredienser:

till 20 bröd

 • 5 dl vetespecjal
 • 5- 6 dl vetemjöl
 • 2 dl grahamsmjöl
 • 4 dl zucchini,riven
 • 2 dl valnötter
 • 1 msk salt
 • 1 msk olivolja
 • 1 msk brödsirap
 • 30 g jäst, färsk
 • 3 ½ dl vatten

Utförande:

 • Lös jästen i vattnet tillsammans med brödsirap och olja.Tillsätt mjöl, salt. Arbeta till en smidig deg. under tiden tillsätt valnötter.
 • När du är nästan klar lägg i lätt hackade valnötter.
 • Låt brödet jäsa på en mjölad yta, cirka 2 timmar. Vik bröddegen två gånger.
 • Forma  runda bullar och låt jäsa i 30 minuter till.
 • Baka bröd först på 225ºC varmluftsugn i 15 minuter och sedan sänkt till 180ºC och baka 10 – 15 minuter till. Jag lägger alltid bröd eller andra bakverk i ugnen samtidigt som jag startar den. Det är fördelen att ha varmluftsugn som behöves inte värmas upp.

små bröd recept

Comments
6 Responses to “Bröd med valnötter och zucchini”
 1. Lana skriver:

  Vilka mumsiga sötisar! :)
  Valnötter och zuchinni är god kombo!
  Ha en härlig kväll!
  Kram kram
  //Lana

 2. Vilka otroligt snygga bröd! Valnötter i bröd är alltid gott och jag kan bara tänka mig hur bra saftighet zucchinin ger :)

 3. Vad spännande att ha zucchini i matbullarna. Valnötter är ju kanon gott i bröd!! Låter jättegott!!
  Kram

Leave A Comment