Brownies muffins med jordnötssmör

brownies muffins med jordnötssmör

Choklad , havre och jordnötsmör är vad dessa brownies muffins innehåller. Brownies muffins är dessutom glutenfria och helt och hållet vegetariska. För ett tag sedan kunde jag inte föreställa mig att baka just chokladkaka eller även smarriga, ”vanliga” brownies just utan ägg eller mjöl. Inte att jag är illa tvunget att göra det, men tänkt ibland är man sugen på någonting söt och varken mjöl, ägg eller smör finns hemma! Vad gör man då ? Ja, man bakar dessa inte mindre goda havre  brownies muffins med jordnötssmör.

brownies muffins i ett

Denna recept är mitt bidrag till månadens sötsak. Min favorit tillbehör som jag använder nuförtiden är choklad chips. Det är så smidigt med choklad chips istället för att hacka eller riva den. Det kommer jag att göra någon gång , säkert, men nu länge lever choklad chips! Hoppas mitt bidrag är tillräckligt gott  för att jag är  med och tävlar om boken Sött från förr”.

 

Recept till brownies muffins med jordnötssmör

Ingredienser:

12 stycken brownies muffins

 • 2 ½ dl yoghurt
 • 1 ½ dl jordnötssmör
 • 2 dl råsocker
 • 1 tsk bikarbonat
 • 5 dl havregryn, mald någorlunda ( riktigt, glutenfri)
 • 4 msk kakao
 • 1 tsk vaniljextrakt
 • 2 ½ dl choklad chips
 • 1 dl jordnötter, saltade

Utförande:

 • Häll havregryn i en blender, välj pulserad och mixa grovt.
 • I en skål vispa yoghurt med jordnötssmör och socker. Tillsätt  i havregryn, kakao och bikarbonat och vispa väl. Smeten blir tjock.
 • Till sist lägg i choklad chips eller hackad choklad.
 • Spreja muffins formen med fet och fyll formarna halvvägs med smeten. Grädda brownies muffins i 175ºC , cirka 15 minuter.

brownies muffins vegan och glutenfri

Original recept kommer från bakerbettie, fin blogg med vegetariska recept på mat och bak.

Comments
4 Responses to “Brownies muffins med jordnötssmör”
 1. Lana skriver:

  Oh, såååå gott! Riktigt smarriga muffins! Och passar mig och min dotter perfekt, då vi äter glutenfritt! Mums!
  Ha en toppen dag!
  Kram kram
  //Lana

Trackbacks
Check out what others are saying...
 1. […] Browniemuffins från Mat med mera. […]Leave A Comment