Brysselkål glaserad i honung och balsamicovinäger

Säsongen för brysselkål är här och jag passar på att dela recept på brysselkål som är glaserad i honung och balsamico vinäger. Jag gillar brysselkål skarpt. Mycket nyttigt och enkelt tillbehör som ofta hamnar på vårt bord. Perfekt till helgstek eller på julbordet

Jag tycker om smaken på brysselkål som är en aning besk. Man brukar säga att den smakar antibiotika, men tro mig det sista nämnda är mycket mer bitter. När man kokar brysselkål blir den beska smaken ganska neutral. Jag gör brysselkål på många olika sätt. Här är ett nytt recept med balsamicovinäger, min nya favorit i köket.

Recept till brysselkål glaserad i honung och balsamicovinäger

Ingredienser:

4 portioner

  • 400 g brysselkål
  • 1 msk honung
  • 2 msk balsamicovinäger
  • 1 nypa nymalen svartpeppar
  • 1 msk smör
  • salt

Utförande:

  • Koka brysselkål i saltat vatten och sila av.
  • Smält smöret tillsammans med honung. Låt fräsa lite. Tillsätt balsamicovinäger och brysselkål.Salta och peppra.
  • Glasera brysselkål tills den får fin färg.
  • Servera till kött och potatis.

Till gårdagens middag serverade jag varm sallad med glaserad brysselkål till potatis och fläsk schnitzel.

Leave A Comment