Brysselkålssallad, karamelliserade lingon och stekt sill

stekt sillLäste en artikel om att laga mat är en terapi. Jag instämmer hundra procent och dagens lunch är en bra exempel. Jag älskar laga färgglad mat. Den smakar gott och inte minst en fröjd för öga. Jag blir verkligen glad av maten jag skapar och känner mig väldigt lung i köket. Idag jobbade jag med olika råvaror som rå lingon, brysselkål, sill och försökte tillreda en maträtt som kunde förena de olika smaker. Jag blev nöjd med resultatet. Här är receptet till brysselkålssallad, karamelliserade lingon och stekt sill.

Stekt sill

Ingredienser:

till 4 poersoner

500 g sillfiléer

4 msk malda mandel

4 msk hackad persilja

2 ägg

salt och svartpeppar att smaka av

smör att steka

stekt sill med lingon

Salta och peppra sillfiléerna. Doppa i uppvispat ägg och sedan i persilja och mandel. Stek i smör på båda sidor tills fisken är gyllene cirka en minut på varje sida.

Brysselkålssallad

300 g

300 g brysselkål, tunt skivad

en näve mandel, rostade och skivade

130 g bacon, stekt och smulat

50 g parmesan, riven i små bitar

Dressing

½ rödlök

1 tsk citronsaft

2 msk äpplejuice

3 msk olja

salt och nymalet svartpeppar

brysselkålssallad recept

Placera alla ingredienser  i en burk med lock. Sätt på locket och skaka burken. Blanda dressingen med brysselkål. Låt stå i 30 minuter då blir brysselkålen mjukare. Sedan blanda resten av ingredienser i salladen.  Servera stekt sill med brysselkålssalladen och karamelliserade lingon som du gör genom att smälta 2 msk socker och sedan tillsätta 2 msk smör. Tilla sist lägg i rå upptinade lingon cirka 100 g och rör tills lingon börjar blir glansiga.

Leave A Comment