Burgare med grillad lax och ananas

goda burgare med laxIdag tänkte jag grilla lax och göra burgare. Jag har faktiskt lyckats mellan alla dessa häftiga regnskurar som kommit och fortfarande kommer över Göteborg. Det blev  snabbmat i högsta kvalité, burgare med grillad lax, avokado och ananas. Mina barn älskar burgare! Ofta gör jag just  mafiga hamburgare, men idag blev det grillade laxburgare. Vid sidan om grillade jag skivor av ananas samt avokado. Så gott till lax, det måste ni testa!

Och ni som  känner min passion för hembakat bröd kan redan gissa att jag bakade brödet själv. Mitt sista recept till super goda hamburgerbröd blev mycket använbart under sommaren.

fiskburgare recept

Burgare med grillad lax

Ingredienser:

till 4 burgare

 • 400 g laxfilé
 • 4 skivor ananas
 • 4 tjocka skivor avokado
 • 4 hamburgerbröd, här recept
 • salt och svartpeppar att smaka av
 • olja att pensla

Burgerdipp

 • 2 dl hemgjord najonnäs
 • 1 tsk limejuice, nypressad
 • en nypa cayennepeppar
 • 1 msk hackade örter, hos mig dill och persilja

Utförande:

 • Dela laxfilé i fyra bitar. Salta och peppra.  Grilla laxen på öppen grill eller i en grillpanna.
 • Pensla avokado och ananasskivor med olja och grilla de också.
 • Blanda alla ingredienser till dipp.
 • Dela brödet i mitten. Lägg på botten valfritt grön sallad, grillad lax, dipp, avokado i ananas. Servera burgare varma, om ni önskar med pommes frites gjorde på rotfrukter.

 

Leave A Comment