Caponata vegetarisk gryta från Italien

caponata receptCaponata är fantastisk gryta från södra Italien som man brukar äta varm eller kallt som antipasto. Vi är i mitten av säsongen av tomater och auberginer så man kan förvandla till denna smakrika caponata. Personligen älskar jag vegetariska grytor och caponata är min favorit. Jag brukar äta den med bröd och getost. Man kan även breda grytan på smörgåsen vilket jag gjorde!

Caponata recept består huvudsakligen av aubergine. Inte alla gillar aubergine eller äggplantan som den också kallas. Själv kan äta aubergine direkt efter stekning. Aubergine ofta används i det persiska köket. Auberginegryta eller smaskiga auberginetilltugg är andra favoriter som förekommer i mitt kök.

caponata vegetarisk auberginegryta

Caponata recept

Ingredienser:

350 g äggplanta, stor

3 bifftomater

1 gullök

1 vitlöksklyfta

1 msk tomatpuré

1 msk kapris

2 tsk balsamico vinäger

1 msk tranbärssylt

1 röd chili2 msk hackad persiljeblad

1 msk hackad pepparmynta

salt att smaka av

1 tsk svartpeppar, grovmalen

3 msk olivolja

Till servering

getost

surdegsbröd, här recept

äggplanta caponata

Tärna aubergine. Lägg i en värmetålig panna, droppa över olivolja, strö på salt och rosta 25 minuter i ugnen ställt på 200ºC. Gullök, vitlök och chili rensa, tärna och sedan stek mjukt i olivolja. Lägg i kapris och stek någon minut till. Häll het vatten över tomater och låt de stå i 10 minuter. Ta bort sedan skinnet, tärna tomater och lägg i fräset tillsammans med tomatpuré och tranbärssylt. Koka i 5 minuter. Till sist tillsätt auberginer, örter, smaka av salt och peppar och blanda väl. Koka i 3 minuter. Skiva brödet och fördela caponata och getost.

 

 

Leave A Comment