Cheesecake recept med lingonmousse och lingongelé

cheesecake receptHej, hej, det nya året! Äntligen är jag hemma efter julfesterna och kan sätta mig framför dator och skriva några ord till er och dela ett nytt cheesecake recept med lingonmousse och lingongelé. Så mycket gott i en kaka! Gillar ni cheesecake? Jag älskar cheesecake! Gjorde denna till julhelgen men ni kan baka den när ni vill. Cheesecake är en paradkaka i Polen. Varje polsk hemmafru har sitt eget recept. Jag gillar utmaningar och testar hela tiden nya recept som jag kan bara komma på, som detta cheesecake med lingonmousse och lingongelé. Bilar ni choklad kan ni testa cheesecake med chokladmousse…eller cheesecake med ganaché…Ni hittar fler cheesecake recept under fiken cheesecake.

lingoncheesecake

cheesecake_recept

Cheesecake recept

Ingredienser:

rund bakform med avtagbar ring om 23 cm i diametern

Ostsmet

1 kg kvarg

400 g kondenserad mjölk

2 msk vetemjöl

2 ägg + 1 äggvita

2 msk citronsaft

1 tsk vaniljpasta

Lingonmousse

450 g lingon, frusna

2 dl /180 g socker

5 dl vispgrädde, 26% fett

6 gelatinblad

Lingon gelé

225 lingon, frusna

1 dl vatten

1 dl / 90 g socker

4 gelatinblad

kokosflingor att strö över

cheesecake_lingon

Placera kvarg i en sil. Låt vätska rinna i 2 timmar. I en stor skål vispa ihop kvarg, ägg och äggvita. Häll i kondenserad mjölk, citronsaft, vanilj  och vispa igen. Till sist vispa i vetemjölet. Lägg bakpapper på botten av bakformen. Häll i ostmassa, jämna ut ytan och grädda cheesecake i den uppvärmda ugnen på 175ºC, cirka 35 minuter. När cheesecake är klar låt den svalna.

Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Börja med lingonmousse. Koka lingon med socker i 10 minuter. Mixa och pasera genom silen. Krama ut vatten ur gelatinet och lös i det varma lingonet. Vispa grädde och blanda med lingon. Häll över cheesecake som nu borde vara kallt. Ställ cheesecake i kylen för 2 timmar så att lingonmousse stelnar.

Koka upp lingon till gelé. Placera lingon, vatten och socker i en kastrull. Koka i 10 minuter och lös i gelatinet. Låt gelé svalna och ner den börjar stelna hällöver mousse. Ställ i kylen så att gelé stelnar, bäst övernatt. Strö på kokosflingor och servera.

 

 

 

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

Leave A Comment