Chiapudding med jordgubbar och hampafrö

chiapuddingChiapudding är en enkel och snabb frukost, mellanmål eller efterrätt . Fixa chia redan kvällen innan enligt grundrecept och trolla med det följande dag. Toppa med frukt eller bär efter säsongen. Ha gärna hälsosamma frö eller nötter. Använd någon vätska som du tycker mest om. Det kan bli havredryck, mandelmjölk, yoghurt eller kanske kokosmjölk för din del. Det fritt fram hur du kombinerar din chiapudding.

Chia är bland av det nyttigaste du kan få i dig. De är fullproppade med antioxidanter, järn, kalcium, protein och vitaminer. Otroligt nog chia innehåller  omega-3 mer än någon annan naturlig källa. Fröna är väldigt fiberrika och binder hela 12 gånger sin vikt av vatten. Smakar inte så mycket därför kan du smaksätta chiapudding på alla möjliga sätt.

chiapudding_recept

Chiafrö är ett nyttigt frö som alla älskar åtminstone här hemma. Här är ett grundrecept på chiapudding – chiagröt som du kan variera men olika kryddor och vätska. Den geléaktiga konsistensen kan vara lite ovan för en oinvigd men du kommer  och kanske inte faller alla i smaken, men genom att balansera upp med hur ljuvligt det kan smaka. Chiapuddning är otroligt enkelt att slänga ihop och du kan dessutom variera den i oändlighet.

Chiapudding med jordgubbar

Ingredienser:

till 2 portioner

3 dl yoghurt

150 g jordgubbar, färska

2 msk chiafrö

honung eller kokossocker enligt smaken

bär, hampafrö, kakaonibs och vitchoklad att toppa

chiapudding med jordgubbar

Mixa jordgubbar med en stavmixer till en slät konsistens. Blanda chiafrön med yoghurt, gärna kvällen innan. Rör om då och då. Ta halva chiayoghurt, och blanda med mixade jordgubbar.  Smaksätt med kokossocker eller honung både chiayoghurt och jordgubbssmak. Varva båda i ett glas och toppa med färska bär, hampafrö, kakaonibs och vitchoklad.

Leave A Comment