Choklad cupcakes med marängtopping

choklad cupcakesGodaste choklad cupcakes med marängtopping finns inte! Älskar choklad! Och dessa cupcakes innehåller massvis med choklad, minsann! Jag valde dekorera cupcakes med maräng och doppa även de i smält choklad. Dessa choklad cupcakes heter hi hat cupcakes och är varje barns drömkaka.

Bakar inte så ofta cupcakes. Tycker att det är lite överskattat att dekorera de. Så vill ni bläddra genom bloggen efter andra cupcakes recept hittar ni inte så många. Men choklad cupcakes är värt varenda tugga!

recept cupcakes
Choklad cupcakes

Ingredienser:

till 16 cupcakes

2 ½ dl socker

3 stora ägg

1 tsk vaniljpulver, kung markatta

50 g smör, smält

1 dl crème fraîche

2 msk kaffe, bryggt och kallt

2½ dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

4 msk kakao

en nypa salt

100 g mörk choklad, hos mig 70% kakao

16 muffins formar

Marängtopping

6 äggvitor

8 dl socker

citronsaft från en stor och saftig citron

Chokladgarnering

200 g mörk choklad

1 ½ msk olja

recept choklad cupcakesSätt ugnen på 175ºC varmluftsugn (utan varmluft 10 grader mer). Vispa ägg med vaniljpulver, salt och socker. Blanda smält smör med crème fraîche och kaffe. I en separat bunke rör ihop torra ingredienser som mjöl, kakao, hackad choklad och bakpulver. Tillsätt dessa i äggsmeten och blanda försiktigt. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt. fyll formarna till 2/3 med smet. Grädda i den varma ugnen i cirka 15 minuter. Ta ut och kakorna svalna.

Blanda äggvitor, socker och citronsaft i en metallbunke över kokande vatten. Rör tills socker löser sig och sedan vispa tills marängen blir 65ºC varm. Ta bort vattenbad och vispa marängen tills den svalnar. Spritsa marängen till långa toppar och sätt de i kylen för en timme. Smält chokladen med olja och doppa marängtoppar. Låt stelna något och servera.

 

Leave A Comment