Choklad pudding kaka

choklad pudding kakaFredag! Är ni sugna på en snabb efterrätt? Gjorde nyss denna choklad pudding kaka som överträffade mina förväntningar. Otroligt god efterrätt, kaka och sås på samma gång. Hur gör man? Mycket enkelt recept som börjar med….ja, ganska typiskt med att blanda torra ingredienser som sedan hålls ihop med mjölk och smör och hälls i bakformen. Inga ägg, bara bakpulver och bikarbonat. Så vad är chokladsåsen? Här kommer överraskningen! När smeten är i formen då ska man strö på den resten av torra ingredienser, hela het vatten över och börja grädda. Det blir fin och mjuk chokladkaka ovanför och under riktigt god chokladsås.

chokladkaka recept

Jag älskar denna efterrätt som jag fick kalla choklad pudding kaka som faktiskt påminner om den engelska puddingen. Tycker ni också det?

Choklad pudding kaka

Ingredienser:

till 4 – 6 personer

2½ dl / 170 g vetemjöl

4 msk kakao

1¼ / 125 g socker

2 tsk bakpulver

¼ tsk salt

1¾ dl / 180 ml mjölk

60 g smör

1 tsk vaniljpasta

Strössel -sås

1¼ / 125 g socker

1¼ / 125 g muscovado socker

3 msk kakao

3¼ dl het vatten

chokladpudding kaka recept

Sätt ugnen på 180ºC. Blanda torra ingredienser som mjöl, kakao, socker, bakpulver och salt i en bunke. Smält smöret och blanda i mjölken. Häll smöret med mjölk i de torra ingredienser och blanda allt till en slet smet. Häll smeten i bakformen. Blanda socker, muscovado och kakao och strö på kakan. Koka vatten och häll över. Sätt kakan i ugnen och grädda i 35 minuter. Ta ut kaka och servera varm med glass och rikligt med såsen.

Leave A Comment