Chokladmuffins med chokladbitar

chokladmuffins med chokladbitar

Läckra chokladmuffins med chokladbitar, vad sägs om det här! Mina barn älskar choklad och dessa chokladmuffins försvann snabb från kakfaten. Vilken tur att jag hann ta några bilder. Men det lär bli flera tillfälle att baka dessa fluffiga chokladmuffins. Mycket god och enkelt recept som jag delar med er här nedan.

Alltid när jag bakar muffins är jag rädd att misslyckas. Idag använde jag kärnmjölk som jag faktiskt tillverkade själv genom att värma upp filmjölk. Filmjölk skär sig till en fin och krämig färskost och vätska som är kvar är kärnmjölk.. Jag vet inte om det kärnmjölk som gör detta med mina chokladmuffins blev verkligen jätte fluffiga.

fluffiga chokladmuffins

 

Recept till chokladmuffins med chokladbitar

Ingredienser:

till 12 stycken

 • 1 dl matolja
 • 2 ½ dl kärnmjölk
 • 2 ägg
 • 1 tsk vaniljsocker
 • en nypa salt
 • 1 tsk bikarbonat
 • 2 tsk bakpulver
 • 2 dl socker
 • ½ brunfari
 • 1 ½ dl kakao
 • 4½ dl mjöl
 • 150 g choklad, grov hackad – alternativ choklad chips

Utförande:

 • Rör alla våta ingredienser i en skål och torra sikta i andra. Blanda ihop allt lätt, inte övermixa!
 • Fördela smeten i muffinsformar.
 • Baka i 160ºC varmluftsugn, cirka 20 minuter.

jättfluffiga chokladmuffinsOm du gillar muffins du kan gärna pröva dessa chokladmuffins med cheesecake eller chokladmuffins med chokladtopping.

Leave A Comment