Chokladmuffins med hasselnötscrunch

chokladmuffinsHej! Det var länge sedan ett nytt recept här på matmedmera.eu. Idag ska jag gottgöra er med ett superenkelt recept på chokladmuffins med hasselnötscrunch. Dessa bakade jag idag till eftermiddagsfika och de var så goda med en ny brygg kopp! Gillar baka muffins.

Små mängder som går åt snabbt! Det gillar jag, då kan jag igen baka nya muffins eller annat gott.

chokladmuffins_recept

Det finns många muffinsrecept som både små och stora älskar att baka lika mycket som att äta. Det här är jättebra recept att börja med om du gillar chokladmuffins. Annars kan du baka muffins med avokado. Muffins är alltid superenkelt att baka, och såklart fantastiskt goda!

chokladmuffins_matmedmera

Chokladmuffins

Ingredienser:

till 10 muffins

2 ägg, stora och ekologiska

100 g smör, smält

2 msk kakao

180 g muscovado

¾ dl mjölk

1 tsk vaniljpasta

50 g hasselnötter, malda

160 g mjöl

en nypa salt

1 ½ tsk salt

Hasselnötscrunch

40 g mjöl

50 g smör, kallt

4 msk muscovado

2 msk hasselnötter, malda

muffins_recept

Sätt ugnen på 180ºC. Har du varmluftsugn sätt den på 160ºC. I en skål vispa ägg med socker, och vanilj. Tillsätt det smälta smöret i vispa snabbt. Blanda torra ingrdeinser väl och häll sedan i äggsmeten. Förberedd 10 muffinsformar och ställ de i en muffinsform. På så sätt behåller muffins fint volym. Fyll formarna med smeten till cirka ¾ delar.  Gör hasselnötscrunch. Hacka det kalla smöret med mjöl, socker och hasselnötter. När det börjar bildas smulor då är crunch klart att strö på muffins. Ställ formen i mitten av ugnen och baka muffins cieka 15-20 minuter. ta ut från ugnen och låt de svalna innan servering.

 

Leave A Comment