Äta gott och ha roligt!

chokladmuffins recept efterrättHej igen! Hoppas ni njuter av det fina väder! Äntligen! Idag avnjöt mig en riktigt god chokladmuffin med kaffe på balkongen! Det blev så härligt varmt. Här balkongen mot söder så solen skiner hela eftermiddag, lucky me! Chokladmuffin eller chokladmuffins för att det blev två stycken som jag åt, är enkla att baka och himla snygga. Älskar spritsa och dekorera muffins till cupcakes.

chokladmuffins recept

Visst muffins är goda att bjuda på. Jag träffar nya folk hela tiden! I måndags åkte jag på event The Reef Bar med Stena Danica. Blev bjuden med några andra bloggare och instagrammare  från göteborgstrakten. Det var så himla roligt. Mycket god mat, dricka och efterrätt och inte minst mycket dans. Jag har bokstavligen dansat häcken av mig! Ni kan gissa  att det var mycket karibisk musik, sköna svängar med  riktigt somrig känsla. Jag åt min muffin idag, njöt av solen och kände mig som på en karibisk kryssning. I bakgrunden lyssnade på Danza Kuduro…Vill ni uppleva denna känsla så ta en tur med Stena Danica och boka er på The Reef Bar!

muffinsrecept

Chokladmuffins

Ingredienser:

till 10 muffins

1¾ dl /160 g socker

100 g smör

1 tsk vaniljpulver

30 g kakao

2 ägg

2 dl / 130 g vetemjöl

¼ tsk salt

Chokladkräm -topping

150 g philadelphia

75 g smör, osaltat

100 g florsocker

100 g mörkchoklad, 80%

5 hasselnötspraliner

2 msk hasselnötter, rostade och hackade

muffins_1

Sätt ugnen på 180ºC. Smält smöret och blanda med kakao. I en skål blanda ägg med socker, salt och vaniljpulver. Häll avsvalnad smör med kakao och blanda med slickepotten. Till sist sikta i mjöl och blanda allt till ett slet smet. I muffinsform placera 10 stycken pappersformar. Fördela smeten i muffinsformarna till ¾ av volymen. Grädda chokladmuffins i den uppvärmda ugnen i 10 minuter. Muffins borde vara mjuka i mitten. De blir klara när de svalnar.

Börja med chokladkrämen. Smält chokladen i ett vattenbad. Vispa smör med florsocker. Vispa i osten och sedan den kalla chokladen. Fyll spritspåsen med krämen och dekorera muffins. Halvera praliner och tryck i spritsade rosetter. Strö på rostade och hackade hasselnötter.

 

 

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSparaSparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

Leave A Comment