Chokladpudding med amarula, havrekakor och hallon

chokladpudding recept efterrättTycker att det är roligt att blogga om mat, ta bilder och förmedla recept när allt fungerar som det ska. Jag använder mig av wordpress platform som ibland strular riktigt till och ställer med massa problem. Även om jag är själv ganska duktig på att ta itu med olika problem så nyligen fick jag hjälp av ett företag som hjälper med wordpress underhåll. Jag är väldigt nöjd med deras support. Känner mig inte längre hopplös för att jag vet var ska jag söka hjälp.

Idag publicerar jag med nöje och utan några alls problem denna inlägg på en chokladpudding. Tämligen bortglömd men en smarrig efterrätt som oftast serveras med lättvispad grädde. Här gjorde jag chokladpudding med amarula som jag serverade med smulade havrekakor och mosade hallon. Denna efterrätt är mycket populär i Polen som även serveras till frukost.

Det är inte svårt att göra chokladpudding eller annan pudding. Föredrar en sådan med mycket kakao och mörkchoklad i. Då blir puddingen extra krämig. Hade några havrekakor kvar som jag bakade nyligen. Perfekt att smula över chokladpuddingen.

Chokladpudding med amarula, havrekakor och hallon

Ingredienser:

till 3-4 portioner

5 dl mjölk

3 msk maizena

2 msk socker

½ tsk vaniljpulver

3 msk kakao

80 g mörkchoklad, 70% kakao

½ dl amarula likör

chokladpudding recept

Koka upp halva mjölk i en tjockbottnad liten kastrull. Blanda resten av mjölken med de övriga ingredienser utom amarula och choklad. Häll i den heta mjölken under omrörning. Rör tills puddingen börjar tjockna. Häll i amarula samt hackad choklad. Rör till en krämig pudding. Häll puddingen i skålar och dekorera med kakor och hallon eller vispgrädde.

Comments
2 Responses to “Chokladpudding med amarula, havrekakor och hallon”
  1. Karin skriver:

    Oj oj, det där lät inte hel fel!
    En kombination av riktigt goda ingredienser!

    Kram Karin

Leave A Comment