Chokladtryfflar med tranbär och chili

chokladtryfflar med tranbär och chili

Julstädning, jul matlagning, bloggande…allt tar sin tid. Jag känner hur tiden bara går och försöker hinna med allt som jag har planerat för kommande veckor. Hittilis hinner jag knappt med någonting men känner ingen panik…yet!

I år tänkte jag göra lite julgodis. Så idag vill jag dela med mig detta recept, helt underbara chokladtryfflar med torkade tranbär och chili. Länge sedan ville jag krydda godis med chili och idag vågade jag till sist. Dessa chokladtryfflar är en grundrecept och kan smaksättas med vad som helst. Testa gärna göra tryffel med nötter, kardemumma eller pepparkaksmix. Ja, det finns många smaksättningar. Vilken gillar du bäst?

Recept till chokladtryfflar med tranbär och chili

Ingredienser:

till 40 chokladtryfflar

 • 1 ½ dl vispgrädde
 • 300 g choklad, 74 % kakao
 • 2 msk honung
 • en nypa chili, enligt smaken
 • 4 msk hackade tranbär
 • kakao att rulla tryfflar i

Utförande:

 • Värm upp vispgrädde med honung utan att koka upp.
 • Smält choklad i gräddblandningen, tillsätt hackade tranbär och chili. Låt svalna i kylen.
 • Forma små tryfflar om 10 gram var och sedan rulla de i kakao. Förvara svalt.

chokladtryfflar grundrecept

Gör gärna dessa pepparkaksbollar också. Vanligtvis brukar jag göra dessa godis efter jul om jag har kvar pepparkaka eller annat mjukkaka.

Comments
2 Responses to “Chokladtryfflar med tranbär och chili”
 1. Oj vad gott det låter, choklad, chili och tranbär vilken lyckad kombination!!
  Kram

Leave A Comment