Recept för kyliga dagar- chokladvåfflor

chokladvåfflorHej igen! Hoppas ni håller er varmt! Så kallt i Göteborg var länge sedan. Jag skyndade hem för att grädda chokladvåfflor och dricka varmt kaffe. Chokladvåfflor är riktigt goda våfflor, mycket spröda och smakliga. Älskar våfflor när de är fortfarande ljumma. Smakar bäst då. Detta recept är lite speciellt för att jag använde te i smeten. Det blev väldigt fin smak och chokladvåfflor blev riktigt mörka. Tycker att te framhäver chokladsmaken och det var det jag var ute efter.

I mars, den 25 firar vi våffeldag och kanske dessa chokladvåfflor faller er på läppen. Jag gräddade de två helgen i rad. Ville spara och frysa men gick inte…Våfflor kan man tillreda på olika sätt. Jag gillar våfflor till efterrätt men även broccolivåfflor som kvällsmat.

våfflor recept

Chokladvåfflor recept

Ingredienser:

till 12-14 stycken

½ dl + 1 msk rapsolja

2 ägg, äggula separerad från äggvita

2¾ dl gräddmjölk eller mjölk blandad med 1 msk ättika

3 d l/ 225 g vetemjöl

40 g maizena

25 g kakao

1 łmsk vaniljpasta

1 msk thai te

1 dl / 90 socker

½ tsk salt

½ tsk kanel

Till servering

200 g crème fraîche

100 g citroncurd

250 g bär, valfritt

florsocker

chokladvåfflor

Blanda alla torra ingredienser som mjöl, thai te (riv och plocka ur tepåse), kakao, kanel, salt, maizena och vaniljpasta. I andra skål vispa äggula med socker, gräddmjölk och olja. I en annan skål vispa äggvita till ett skum. Blanda torra ingredienser med äggulas smeten och därefter med vispad äggvita. Värm upp våffeljärn och grädda våfflor. Servera med lemoncurd, crème fraîche och frukt. Pudra rikligt med florsocker.

Leave A Comment