Crêpes med äpple, tranbär och kanel

crepés med äpple kanel och tranbär recept

Mina barn älskar crêpes, pannkakor, amerikanska pannkakor och alla möjliga plättar. Dessa gör jag väldigt ofta och naturligtvis testar nytt recept om jag kommer över ett sådant. Idag provar jag crêpes från Julias album.

Jag gillar crêpes men såna fina mönster och små hål som täpps med sylt eller annat gott. Idag fyllde jag crêpes med äpple och tranbär smaksätta med kanel. Vilken överraskning blev för min lille när han kom från skolan! Han älskar pannkakor och dessa crêpes  slukade han i fullt fart!

Recept till crêpes med äpple, tranbär och kanel

Ingredienser:

till 12 tunna och små crêpes

Crêpes smet

 • 5 dl mjölk
 • 3 dl mjöl
 • 1 ägg
 • 1 msk olja
 • ½ tsk bakpulver
 • 1 tsk salt eller enligt smaken
 • smör att steka

Crepés fyllning

 • 4 äpple
 • 1 dl tranbär,  frysta
 • 2 msk muscovadosocker
 • 1 msk kanel
 • 1 msk smör

Utförande:

 • Vispa alla ingredienser till smeten. Värm stekpanna med olja och crepés. Använd olja bara till första crepé.
 • Skala äpple och tärna. Smält smöret och stek äpplena. när de är mjuka strö på muscavadosocker, kanel och de frysta tranbär.
 • Fördela äpple och lingon fyllningen och rulla crepés. Pudra med florsocker.

crepés med äpple

Leave A Comment