Dags att griljera julskinka

Julgran pryder vardagsrum, pepparkaka är bakat, medelhavssill har dragit  i härlig kryddblandning några dagar nu… Ja, det ska bli gott och tätt på julbordet. Nu är det dags att griljera julskinka. Jag fick en stor skinka från Bodalsgris. Den var redan kokt men jag bestämde mig minsann att jag ska griljera julskinka själv!

Såg ni på Jul med Ernst? Det gjorde jag och vilken tur! Jag fastnade för hans smarta jultips vad gäller julpynt, julbak och just hur kan man griljera julskinka. Snacka om att jag behövde just recept till unik och god grilljering. Så jag gjorde som Ernst. Om ni inte sätt programmet , receptet till griljering kommer nedan

Griljering till julskinka på Ernst viss

Ingredienser:

  • 2 ägg
  • 1 dl god senap
  • 1 msk honung
  • blandade nötter

Utförande:

  • Vispa lätt ägg, senap och honung och pensla ordentligt på skinka.
  • Strö på nötter och griljera skinka i 200ºC i 10 minuter.

 

Comments
2 Responses to “Dags att griljera julskinka”
  1. God jul och hoppas du får en riktigt mysig jul!!

  2. pralin skriver:

    Tack Tina! God Jul på dog och familj också!

Leave A Comment