Daim glasstårta

glasstårtaHej, hej! Sommarväder fortsätter! Jag tycker att det är dags för nästa glass.  Inte så länge sedan gjorde jag denna underbara diam glasstårta. Recept kommer från bloggen Cookies and sweets som jag förändrade bara litegrann. Glasstårta är perfekt efterrätt. Förra sommar gjorde jag glasstårta med björnbär men man kan göra en glasstårta med vilken glass som helst.

Daim glasstårta

Ingredienser:

till 8-10 bitar

kakform om 26 cm i diametern

Mandelbotten

3 äggvitor

2 dl socker

1 ½ dl mandelmjöl

Daimglass

3 äggulor

1 dl socker

1 dl starkt expresso, kallt

2 dubbla daim

3 ½ dl vispgrädde

100 g choklad

daim glasstårta

Vispa äggvitor till ett fast skum. Tillsätt socker 1 matsked i taget och vispa tills äggvitor är glansiga. Rör i försiktigt mandelmjöl. Bredd massan i bakform beklädd med bakpapper. Baka i varmluftsugn på 125ºC i 50 minuter. Ta ut från ugnen och låt svalna. Botten kan förbereddas dagen innan du monterar glasstårta.

Gör daimglass. Vispa äggulor med socker. Tillsätt kallt expresso och vispa. Hacka daim, vispa lätt grädde och blanda med i smeten. Häll glassen över mandelbotten som du har kvar i bakformen och ställ i frysen för minst 3 – 4 timmar. Smält chokladen och  bredd på en slet yta, låt svalna. Hyvla sedan chokladen som flingor och dekorera glasstårta.

recept glasstårta

 

Leave A Comment