Dekorera med pepparkakor- DIY

dekorera med pepparkakorHej, hej! Har ni bakat pepparkakor? Jag har bakat idag mina sista pepparkakor för i år! Det får räcka till julfika och dekorationer. Har hemma några stycken tyllar men just till pepparkakor passar tyll med liten rund öppning. Gillar använda engångsspritsar i plast. Dessa kan man köpa i olika storlekar. Mycket praktiskt! När du har din tyll och spritspåse färdiga, fyll dem med kristyr. Personligen gillar jag vit kristyr men kan hända att jag färgar den rött eller grönt. Med kristyr följer luftbubblor. Det är bäst att få ur luftbubblorna ur spritsen. Sedan är det bara spritsa men jämna tryck.

dekorera pepparkakor

Mina pepparkaksformarna vilar till nästa år. Doften av pepparkor sprider sig i köket. Det är en härlig tid med doftande kryddor och juliga smaker. Älskar julen fullständigt…och pepparkakor. Så om ni har bakat på tok för mycket pepparkakor i år, vilket jag brukar göra kan ni  använda de att dekorera huset med. Här nedan kommer några tips hur kan man använda pepparkakor till annat än att äta.

Dekorera med pepparkakor i fönstret eller julgran

När man bakar pepparkakor kan man göra små håll för att knyta fast papperssnöre. Sedan när pepparkakor är färdigt gräddade kan man dekorera med dem fönstret eller julgran. Till pepparkaksbak behövs roliga formar. Stora pepparkakshjärtor eller pepparkakssjärnor passar bäst att hänga i fönstret.

dekorera med pepparkakor

Man kan använda kakor till bordplacering genom att spritsa gästernas namn på dem. Fint och enkelt! Pepparkakor kan hänga också ovanför bordet.Jag älskar använda enkla pappersnöre eller

dekorera-med-pepparkakor-trendenser-juldukning-julpyssel

Morgonsolen lyser på mina dekorerade pepparkakor. Jag vet, de blir snart mjuka och kanske faller ner men vem bryr sig. Det är ändå roligt att dekorera med pepparkakor!

 


 

SparaSpara

SparaSparaSparaSparaSparaSparaSparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaaraSparaSpara

SparaSpara

Leave A Comment