Mangomousse med prosecco

efterrätt receptEfterrätt recept, mangomousse med prosecco…Wow! Jag fullständigt älskar denna efterrätt inte minst för att jag älskar prosecco. Mango mousse gjorde jag till påsk och det var verkligen uppskattad efterrätt.

Gillar servera den i höga champagne glas. Vackert och lyxigt gott! En härligt fräsch och krämig efterrätt som får det att vattnas i munnen! Mangomousse är enkelt att göra. Kan ätas som efterrätt eller användas till fyllning i tårtor.

mangomousse_recept

Efterrätt recept – mangomousse

Składniki:

till 8 portioner

3 ägg

1½ dl ljussirap

250 g mango, frusen

2 dl prosecco

1½ dl vispgrädde

3 msk skedar

5 gelatinblad

400 g mascarpone

1 dl socker

2 äggulor

200 g hallon

efterrätt recept

Blottlägg gelatinet. Koka upp mango och mixa sedan. Krama ut gelatinet och blanda med den varma mango puré. Vispa äggvitor till hårt skum. När det börjar bildas toppar tillsätt sirap med tunt stråle. Vispa äggulor med socker och 2 msk prosecco. Koka upp och rör om hela tiden tills krämen är tjock. Blanda den varma äggkräm med mango och låt svalna. Sedan blanda i vispade äggvitor därefter lätt vispad grädde.

Mixa äggulor med socker tills den är fullständigt löst. Tillsätt mascarpone i mixa igen. Fördela mascarponekräm i glasen och sedan mango mousse. Ställ i kylen för minst 4 timmar. Servera med hallon

 

Leave A Comment