enkelt att baka Archives | matblogg - matmedmera.eu

Kokoskaka med citronsmak

Jättegod kokoskaka med frisk smak av citron. Kokoskaka är mjuk och saftig. Till utbakning använde jag kokosolja, kokosflingor samt kokosmjölk. Kakan fick då väldigt tydlig kokossmak. Läs mer  Read More

Chokladkaka med amerikanska blåbär

Chokladkaka är aldrig fel på! En perfekt efterrätt som kan tillfredsställa  både stora och små. Mina barn älskar choklad och denna chokladkaka med hela 300 gram mörk choklad i är mycket att bita i. Chokladkaka med amerikanska blåbär som kan med fördel bytas till andra skogsbär är dessutom glutenfri. Läs mer  Read More

Brownie med björnbär

Hej igen! Tänker att enkelt sätt att vila sig från sommarvärme är just att baka. Nyss tog jag ur ugnen en läcker brownie med björnbär. Choklad och sommarbär är en super kombo och björnbär är en delikates nuförtiden. Läs mer  Read More

Cheesecake med vallmo och blåbär

Hej igen! I fredags hade jag full upp med att baka till min mammas födelsedagsfest. Bland annat bakade jag denna underbara cheesecake med vallmo och blåbär. Blåbär är en återkommande ingrediens i de senaste recept som jag lagt har på matmedmera. Jag har fortfarande några recept med blåbär Läs mer  Read More

Mjukkaka med krusbär och kokos

Krusbär är snart slut för säsongen men jag har ett recept till som jag vill dela med er, nämligen recept till mjukkaka med krusbär och kokos. Mycket enkelt och god mjukkaka lite annorlunda än krusbärkaka med mandel men lika god för alla som gillar kokos. Läs mer  Read More

Citronrutor med yoghurt och crunch

Hej igen! Nu är jag i Polen och hälsar på mina föräldrar. Mina färäldrar älskar goda bakverk och jag passade på att baka min senaste mjukkaka alltså citronrutor med yoghurt och crunch. En mjukkaka som vanna allas hjärta, så saftig, med fräsch smak av citron och yoghurt topping. Läs mer  Read More

Morotskaka med havre och tranbär

Varje gång bakar jag morotskaka och blir upprymd hur god är den! Denna gång är ingen undantag för att denna morotskaka med havre och tranbär är lika god och nästan beroende framkallande. Läs mer  Read More

Kanelbullar med kardemumma

Kanelbullar ! Det var länge sedan jag bakade kanelbullar påpekade mina barn! Dags för en liten uppdatering. Idag tänkte jag baka kanelbullar med nystött kardemumma  och mycket kanelfyllning förstås. Jag hoppades på att jag kan frysa några kanelbullar men mina förhoppningar var för stora. Läs mer  Read More

Cappuccinotårta med kokosmaräng

Jag gillar kaffe och just cappuccinotårta med kokosmaräng är helt i min smak. En härlig cappuccinotårta i vuxen variant då den innehåller lite alkohol. Tycker om att istället för ett traditionellt kräm baserad på smör göra en fyllning med mascarpone istället. Det visar sig även att kaffe, baileys likör och mascarponekräm är bra sammansättning som gör denna cappuccinotårta till alldeles utmärkt bakverk. Läs mer  Read More

Havrekakor med kardemumma

Nystött kardemumma och havre är supergott kombo. Imorse bakade jag dessa himla goda havrekakor med kardemumma. Enkla små kakor som faller alla på läppen. Jag skulle påstå att de är världens godaste havrekakor och var säkert på att det blir en revival! Läs mer  Read More

Mördegsgifflar fyllda med katrinplommon och mandel

Idag tog jag mig lite extra tid och bakade mördegsgifflar som jag fyllde med katrinplommon och mandel. I Polen brukar vi ofta baka mördegsgifflar som numera heter rogaliki på polska. Katrinplommon och mandel är supergott kombo. Mördeg är mycket enkelt att göra och personligen gillar jag att baka med mördeg. Läs mer  Read More

Surdegsbröd med massor av frö

Tänkte att det var länge sedan att jag skrev nytt surdegsbröd recept. Kollade nyss mina surdegar och de mår alldeles utmärkt. Tänkte att idag jag ska baka surdegsbröd proppat med massor av olika frö. Detta brödrecept passar både till att baka surdegslimpor eller små bröd som frallor. Läs mer  Read More