enkelt att laga Archives | matblogg - matmedmera.eu

Pannkakor fyllda med kyckling, mozzarella och tomat

Älskar skapa fyllda pannkakor recept. Dessa brukar jag göra ofta till middag som ett gott alternativ till söta pannkakor. Det är en middag för billig peng. Jag brukar köpa en hel kyckling och koka den. Buljongen använder jag som bas till olika soppor, köttet till färsen. Läs mer  Read More

Köttbullar i en gräddig sås

Det var ett tag sedan jag gjorde köttbullar…nja det var jul. Mina killar gillar olika såser till kött och här tänkte jag doppa köttbullar i en gräddig, krämig sås med smak av rosmarin och bacon. Läs mer  Read More

Pytt i panna med kyckling och svartkål

Idag bjuder jag på en  julig pytt i panna med kyckling och svartkål. Jag är så glad att jag upptäckte svartkål för att den är så god och mild i smaken jämför med vanliga kål. Svartkål passar så bra i olika sallader och även här i pytt i panna. Enkelt maträtt som är lämpar sig så bra i de stressiga dagar innan jul. Läs mer  Read More

Kryddiga kebaber på svarta bönor och grön chili

Kebaber står i titeln och det första man säkert tänker på är stora köttkebab som man får på olika orientaliska restauranger och även några recept här på matmedmera. Men skenet bedrar för att idag vill jag bjuda er på kryddiga kebaber gjorda på svarta bönor och mycket chili. Läs mer  Read More

Morot och potatisplättar

Morot och potatisplättar  är en enkelt maträtt som ofta serveras som andra rätt tillsammans med soppa. Man skulle tro att plättar är inte så mycket till mat, men fel man kan ha. Plättar är faktiskt  energirika. Rivna morötter och potatis ger kolhydrater, ägg protein. Ja, man kan bli nog mätt på plättar. Läs mer  Read More

Ungersk maträtt lecsó

Hej igen! Idag på meny står ungersk maträtt som heter lecsó. Om ni tycker om ungersk gulasch kommer säkert denna snabba maträtten falla er på läppen. Lecsó sägs vara motsvårigheten till den franska ratatouille och huvudsakligen består av grönsaker som paprika, lök och tomater. Läs mer  Read More

Krämig broccolisoppa med kantareller och parmesan

Älskar broccolisoppa och det spelar ingen roll om det är sommar eller vinter. Kan äta soppa alla årstider. Jag vet att broccoli passar utmärkt ihop med champinjoner eller mögelost. idag tänkte testa broccolisoppa med kantareller och parmesan. Jag mixade broccolisoppa till en slät kräm och toppade med kantarellfräs och lite riven parmesan. Läs mer  Read More

Fisksufflé på öring och kantarellsallad

Fisksufflé är så gott och enkelt att göra, jag lovar ,svårt att misslyckas! Jag älskar fisksufflé men tyvärr är jag ensam om i min familj. Så igår njöt jag av denna goda fiskrätten helt ensam. Till fisksufflé som jag gjorde på öring ( en fisk som snarlik lax) gjorde jag kantarellsallad. Nyss plockade jag mina första kantareller. Jag som är trogen svampälskare blev helt utom mig när jag såg så mycket kantareller. Inte konstigt... Läs mer

Somrig sallad med bondbönor, mynta och bovete

Bondbönor är världens bästa snacks! Min man älskar bondbönor som smakar bäst när det är färska och ljusgröna. Han brukar laga persiskt ris smaksätt just med bondbönor. Koktiden för färska bondbönor är väldigt kort, bara några minuter. Det är lätt att skala bondbönor och krydda efter smaken. Läs mer  Read More

Bulgursallad med kikärtor och halloumi

Ännu spännande sallad som är passar till vardag, fest eller buffé. Här gjorde jag en bulgursallad med kikärtor och stekt halloumi. Denna bulgursallad är inspirerad av tabbouleh. Tabbouleh är en orientalisk sallad som man gör genom att hacka grönsaker som tomater, vitlök, lök och persilja, blanda med bulgur och smaksätta med massor av citronsaft och olivolja. Läs mer  Read More

Köttbullar i kryddig kokossås

Jag älskar enkla köttbullar i spännande tappning. Dagens lunch blev just köttbullar i kryddig kokossås som jag serverade med en bulgursallad. Kryddig kokossås smaksatte jag med citrongräs, rostad koriander och spiskumminfrö. Enkelt och gott. Läs mer  Read More

Ljummen bovetesallad med rostad blomkål

Hej igen! Nu är jag tillbaka från Polen inte minst i mitt kök! Idag vill jag bjuda er på ljummen bovetesallad med rostad blomkål. Jag är något besatt av blomkål och har den nästan i alla sallader. Blomkål smakar gott och är billig också. Den kan tillredas snabbt och passar i olika maträtter. Läs mer  Read More