Hälsosam fast food homemade!

fast food recpetSjälvklart fast food kan vara hälsosam om den är hemgjord. Mina barn älskar hamburgare och jag försöker göra de på olika sätt med varierande tillbehör. Som idag blev chili kryddade hamburgare med sötpotatis frites och French onion dipp. Vem kan säga att denna mat är inte hälsosamt.

Jag ska tillägga att även hamburgerbröd är hembakat! Det kanske verkar att laga mat hemma tar så mycket tid, men neeeej! Det är så roligt och har man det som rutin då går det fort! Fast food heter det också! Det gick fort som smör!

Har ni lärt ser göra goda sötpotatis frites? Jag brukar koka de först i 3 minuter och sedan fritera. Då blir de alltid perfekta, det vill säga krispiga på sidan och mjuka inuti…O French union dipp!!! Den är bara så god!! Perfekt att doppa sötpotatis frites eller breda på en hamburgare. Gott, gott!

french onion dipp

Fast food

Ingredienser:

till 4 portioner

Hamburgare

500 g nötkött

1 gullök

1 tsk stark chilipulver eller cayennepeppar

2 tsk salt

4 hamburgerbröd, recept

Sötpotatis frites

här recept

French onion dipp

1 stor gullök

2 msk smör

1 msk socker

½ tsk vitlökspulver

2 msk äppelvinäger

salt och svartpeppar att smaka av

350 g turkisk yoghurt

gräslök att strö på

hamburger recept

Börja med sötpotatis (klicka på länken) och dippen, samt förberedd köttet. Riv löken fint och blanda med nötfärsen, chili och salt. Forma 4 hamburgare och stek eller grilla, cirka 3 minuter på varje sida, beroende på hur tjock är hamburgare är. Låt köttet vila i 20 minuter i rumstemperaturen. Under tiden skala löken och tärna fint och bryn i smöret. Tillsätt sedan vinäger och socker och fräs långsamt i 20 minuter. Ställ löken åt sidan när den är gyllene och låt svalna något. Blanda sedan löken med yoghurt, salt och svartpeppar. Strö på gräslök. Montera hamburgare med sallad och tomatskiva och servera med French onion dipp och sötpotatis frites till.

SparaSpara

Leave A Comment