Fattiga riddare med nutella

Fattiga riddare

Väldigt sällan slänger jag gamalt bröd. Heller gör jag brödpudding eller fattiga riddare. Nyss bakade jag formbröd som jag hade lite över till nästa dag. Tänkte då göra dubbla fattiga riddare med nutella och ricotta. Hur kan man inte gilla fattiga riddare ! Och dessa med nutella och färskost är bara så smarriga! Mina barns favorit frukost!

 

Recept till fattiga riddare med nutella

Ingredienser:

till 4 fattiga riddare

  • 4 bröd skivor, hos mig vitt surdegsbröd
  • 4 msk nutella
  • 4 msk ricotta
  • 1 ägg
  • 3 msk mjölk
  • en nypa salt
  • smär att steka

Utförande:

  • På två skivor bröd lägg 1 matsked nutella och 1 matsked ricotta eller annan färskost. Täck med andra skiva, pressa lite.
  • Vispa ägg, salt och mjölk och doppa smörgåsar med båda sidor.
  • Stek fattiga riddare långsamt på båda sidor.Ta ut från stekpanna på en bräda.Vänta en minut och skär diagonalt till två smörgåsar. Servera fattiga riddare varma.

Fattiga riddare med nutella

Leave A Comment