Fisksufflé på öring och kantarellsallad

fisksufflé på öring

Fisksufflé är så gott och enkelt att göra, jag lovar ,svårt att misslyckas! Jag älskar fisksufflé men tyvärr är jag ensam om i min familj. Så igår njöt jag av denna goda fiskrätten helt ensam.

Till fisksufflé som jag gjorde på öring ( en fisk som snarlik lax) gjorde jag kantarellsallad. Nyss plockade jag mina första kantareller. Jag som är trogen svampälskare blev helt utom mig när jag såg så mycket kantareller. Inte konstigt heller, det regnar ganska mycket…

Men tillbaka till kantarellsalladen som jag tillredde med frästa kantareller, rostade hasselnötter, riven parmesan och mycket grönt. Älskar sådana enkla sallader. Sallader med kantareller är extra goda.

 

Recept till fisksufflé på öring och kantarellsallad

Ingredienser:

till 4 portioner

Sufflé med öring

 • 400 g öring, hos mig filé
 • 3 ägg
 • 3 dl mjölk
 • 50 g smör
 • 3 msk mjöl
 • 3 msk hackad dill
 • 1 tsk citronsaft
 • salt och och peppar att smaka av

recept fisksufflé på öring

Ta bort skinnet och dela fisken i mindre bitar. Koka fisken i lätt saltat vatten cirka 2-3 minuter. Sila av vatten.

Förberedd såsen. Smält smör och tillsätt mjöl. Fräs liten stund och börja hälla uppvärmd mjölk under ständig vispning. Vispa hela tiden och koka upp såsen. Ta av från värme och låt svalna något. Vispa sedan äggulor en i taget med ballongvisp. Smaksätt såsen med salt och svartpeppar samt dill och citronsaft. Vänd i fisken som du kan dela i ännu mindre bitar.

Till sist vispa äggvitor hårt med en nypa salt. Tillsätt i fiskblandningen och blanda försiktigt. Häll fiskblandningen i en smörad ungsform och grädda fisksufflé i 175ºC varmluftsugn, cirka 20-30 minuter.

årets första kantareller

Kantarellersallad med nötter och parmesan

 • ½ kg färska kantareller
 • 2 vårlökar, med ganska stor lök
 • 3 msk hackad persilja
 • 1 dl hackade och rostade hasselnötter
 • 1 msk smör
 • 1 dl riven parmesan
 • salt och svartpeppar att smaka av
 • gröna salladsblad, hos mig babyspenat,romansallad, ekblad

kantarellsalladRensa, dela vid behov och fräs kantareller i smöret. fräs lite åt gången så att kantareller verkligen steks och inte kokar i egen vätska. Tillsätt strimlade vårlökar och hackad persilja. Salta och peppra kantareller och fräs allt i 3 minuter till.

Under tiden rosta hasselnötter, tvätta och ansa salladsbladen samt riv parmesan. Fördela salladsbladen på en fat lägg på kantarellfräset, toppa med rostade hasselnötter samt riven parmesan. Klart att servera. Super gott med fisk.

kantarellsallad med fisksuffléSvamp och även nötter passar utmärkt med fisk. Sist lagade jag stekt karp med hasselnötter och var väldigt nöjd att bjuda på en sådan fiskrätt. Våga testa!

Comments
One Response to “Fisksufflé på öring och kantarellsallad”
 1. Kamila skriver:

  Wygląda rewelacyjnie;)
  Pozdrawiam

Leave A Comment