Fläskfilé i pepprig sås

fläskfilé i pepprig såsIdag hade jag inte alls lust att laga mat. Till sist samlade jag mig och kanske även en stor kopp var till hjälp för att lagade en himla god middag, fläskfilé i pepprig sås. Till det gjorde jag mitt favorit rostat bovete sallad med brytbönor, gröna ärtor och sparris. Härlig varm, mättande och god sallad.

Fläskfilé brukar jag laga ofta till middag även festmiddag. Det går bra att laga hel fläskfilé  eller skivad i bitar. Här skivade jag fläskfilé och fräs med kryddor i olja. När såsen var klar stoppade jag i fläskfilé. Enkelt och gott.

 

Fläskfilé i pepprig sås

Ingredienser:

till 5 personer

500 g fläskfilé

1 msk peppar, olika färger och stöttade i mortel

1 msk mjöl

2 msk smör

3 dl grädde

1 dl buljong

2 msk japansk soja

2 msk tomatpuré

1 msk hackad persilja

en handfull med torkade tomater, hos mig i olja

150 g  bacon, strimlat

1 liten purjolök

Dela fläskfilé i skivor. Massera med mortlade pepparkorna och bryn i olja. Fräs bacon. När det är klar tullsätt purjolök. Bryn mjöl i en torr stekpanna, tillsätt smör och sedan grädde under omrörning. Lägg i såsen buljong, tomatpuré, soltorkade tomater, dela de om det behövs samt soja. Koka upp såsen och tillsätt sedan fläskfilé, bacon och purjolök. Koka såsen i 10 minuter och sedan är den klar. Strö på med persilja innan servering.

varm bovetesallad

Varm rostad bovete sallad

200 g rostat bovete, torr vikt

100 g brytbönor

100 g gröna ärtor

100 g gröna sparris

2 schalottenlökar

1 vitlöksklyfta

1 msk hackad persilja

½ tsk torkad rosmarin

2 msk olivolja

salt i svartpeppar att smaka av

Koka bovete tills det är aldente. Strimla schalottenlökar och skiva vitlöken. Fräs i olja med persilja och rosmarin. Tillsätt grönsaker och fräs tills de är al dente. Blanda i bovete och fräs allt i en stund. Servera varm bovetesallad med fläskfilé.

Comments
One Response to “Fläskfilé i pepprig sås”
  1. Lana skriver:

    En sådan god maträtt! Jag älskar bovete i kombination med kött! Det är barndomssmaker för mig. :)
    Ha en toppen dag!
    Kram
    //Lana

Leave A Comment