Fläskfilé i sojasås med mandelpotatis och ärtor

fläskfilé receptFläskfilé recept, här får du mitt enklaste recept med fläskfilé i sojasås. Fläskfilé är ett bra alternativ både till vardags och till festlig middag. Det här kötträtten är alltid ett säkert kort som med fördel kan stekas och sedan få fräsch smak av soja i form av gräddig sojasås. Ett glas Pasqua organisk chardonnay är inte dumt heller. Detta vin serverade jag på påsken. Om ni inte vet så pasqua betyder just påsk. Vinet är gott, mjukt och skönt att dricka.

flaskfile recept - huvudratt

Det är min sons favorit maträtt. Här serverade jag fläskfilé med mandelpotatis och kokta ärtor. Jag lagar fläskfilé till middag ganska ofta. Köttet är lättskött. Det tar bara några minuter att tillaga det.

Fläskfilé recept

Ingredienser:

till 4 personer

600 g fläskfilé

1 gullök

300 ml grönsaksbuljong

100 ml vispgrädde

2 msk smör

1 msk vetemjöl

2-3 msk sojasås

salt och svartpeppar att smaka av

2 msk hackad persilja

fläskfilé recept fläskfilé i sojasås

Dela köttet i 2 cm tjocka skivor. Krydda med salt, svartpeppar och bryn i smöret på båda sidor, cirka 2 minuter på varje sida. Ta up köttet från stekpanna på en tallrik. Tärna löken och fräs i samma stekpanna. Pudra med vetemjöl, rör om och häll i buljongen, soja och vispgrädde. Koka upp såsen och lägg i köttet. Koka tillsammans i 5 minuter. När såsen är klar strö på hackad persilja. Servera med kokt potatis och ärtor eller grönt.

Leave A Comment