Fläskkotletter med parmesan

by pralin

Middags recept fläskkotletter

Mina barn vill äta fläskkotletter varje dag! Jag gillar också fläskkotletter när de är tunna och smakrika men jag vill inte tröttna på dem. För mina älsklingar räcker dock med ströbröd, salt och peppar, men jag vill mina fläskkotletter annorlunda varje gång jag steker eller gör mustig gryta av de.

Idag blev det fläskkotletter med mycket parmesan och franska kryddor. Jag hade kvar  kryddblandningen till bruschetta och tänkte smaksätta fläskkotletter med den. Rolig kryddning som gjorde sig bra tillsammans med parmesan. Jag gillar banka fläskkotletter då gör jag mig av med alla mina frustationer. Bästa terapi som jag vet!

Fläskkotletter är mycket populära i Polen där kan du hitta de i en meny under namnet schabowy. Fläskkotletter och i övrigt fläskkött var alltid en lyx att ha på matbordet i Polen. Dagens matvanor hos Polacker har förändras med tiden, men det flesta torrs ha stor sentiment just till det enkla bitköttet schabowy.

Fläskkotletter med parmesan

 

Recept till fläskkotletter med parmesan

Ingredienser:

5 fläskkotletter

 • 5 fläskkotletter, stora och benfri
 • 2 ½ dl parmesan, riven
 • 2 ½ dl ströbröd
 • 2 msk franska kryddor, jag använde frysta
 • 3 ägg, lätt uppvispade
 • 1 msk bruschetta kryddning
 • salt och peppar att smaka av
 • olja till stekning

Utförande:

 • Banka fläskkotletter på båda sidor.Salta och peppra.
 • Blanda parmesan, ströbröd,bruschetta krydda och franska, frysta kryddor till en panering. Doppa kotletter i det uppvispade ägget och sedan täck med panering på båda sidor.
 • Stek fläskkotletter i en stekpanna med olja i, på medelstort värme på båda sidor, cirka 5-7 minuter beroende på hur tjocka kotletter du har.
 • Servera fäskkotletter med potatismos och sallad till.

 

You may also like

3 comments

Ann@Anncoo Journal 15 april, 2013 - 17:35

Those pork chops look so delicious with mashed potato. Love it!

Reply
pralin 15 april, 2013 - 17:39

Thanks! I love it too!

Reply
Lana 16 april, 2013 - 08:20

Så gott! Blev nu också sugen att steka fläskkotletter på det sättet! Vet du, i Ryssland var det också just fläskkött, som lyxkött…inte nötkött…
Ha en underbar dag!
Kram
//Lana

Reply

Leave a Comment