Första veckomatsedel-god, lättlagad och billig mat

 veckomatsedel_1Hej, hej! Måndag idag och jag tänkte starta med en ny projekt här på matmedmera nämligen veckomatsedel. Ni kanske har svårt att planera mat för hela vecka. Det kan jag förstå. Därför vill jag hjälpa er med det. Här nedan valde jag goda, lättlagade och billiga recept som ni kommer att tycka om. Jag vet att när man jobbar och har barn då tiden räcker knappt. Då behövs enkla recept vardags vänliga maträtter som passar alla i familjen. Jag alltid utgår från mina barns behov och ökar finessen på maten så att de blir finsmakare. Det funkar faktiskt!

Först ut är köttfärssoppa. Soppa är god och kan varieras med olika grönsaker. Detta är mina barns favorit och enligt deras recept. Denna soppa nämligen serverades på deras förskola och jag blev övertalat att laga den hemma.

köttfärssoppa och med rotfrukter

Köttfärssoppa

Till tisdag blir det pasta. Vi äter minst en gång per vecka pasta av någon slag. Spaghetti bolognese gillar alla! Piffa spaghetti med hemgjord pesto och hyvlad parmesan.

Spaghetti bolognese

Här hemma älskar vi plättar. Plättar är så lätt att göra och dessutom man kan variera de i oändlighet. Morot och potatisplättar är en variant som jag brukar servera med sylt.

Morot och potatisplättar

Det är bra att planera en fiskrätt under vecka. Fisk är lätt tillgänglig. Man kan göpa färsk fisk i de flesta butiker nu som jag är väldigt tacksam för. Bakad fisk med ris eller bulgur är perfekt vardagsmat.

bakad rödspätta i tomatsås

Rödspätta bakad i tomatsås

Kyckling är alltid lättlagad. Välj kinakyckling med fried ris. Tycker mycket om denna maträtt.

Kinakyckling med ris

Fläsk är billig mat också inte minst fläskkotletter som kan serveras med kokta potatis och inlagda rödbetor. Om jag tappar mig och vet inte vad jag ska tillreda till middag då fläskkotletter kommer alltid till redningen.

flaskkotletter_stekta

Stekta fläskkotletter med salvia

Äntligen söndag! Jag gillar laga en mustig gryta som räcker för två dagar eller åtminstone till lunchlådor på måndag. Gryta är bra mat och den smakar bättre och bättre för varje dag. Lagar alltid en dubbelsats!

Stroganoff på högrev

Smaklig vecka! Men en sak till. Man måste ju avsluta vecka med en efterrätt! Baka kladdkaka på kokosbotten. Alltid gott med choklad och kokos!

Kladdkaka med kokos

 

 

SparaSparaSparaSparaSparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

Leave A Comment