Frittata med grönsaker och räkor

Funderar på sistone att äta lite mer LCHF. Gillar kött och såser men tror inte att jag kan frigöra mig från att äta grönsaker. Därför skapar jag min egen LCHF matsedel som inkluderar också grönsaker.

Jag älskar ägg och börjar min morgon med en äggröra, omelett eller frittata. Gränsen mellan dessa tre är så tunn. Dock äggröra är bara ägg för mig, eventuellt med lite hackad gräslök eller vitlök. Det finns också skillnad mellan omelett och frittata. Omelett tillagas i stekpanna, medan frittata först i stekpanna och sedan gräddas i ugnen. Frittata är också mer än bara omelett. Det kan smaksättas med skaldjur, korv, skinka samt grönsaker och ost.

Recept till frittata med grönsaker och räkor

Ingredienser:

2 portioner

 • 3 ägg
 • 1 dl mjölk
 • 100 g grönsaker, valfritt
 • 1 vårlök
 • 1 tsk dill, hackad
 • 50 g räkor
 • 1 tsk olivolja
 • salt

Utförande:

 • Strimla grönsaker och stekt i olja till de är mjuka. Vispa ägg lätt och häll över grönsaker. Använd en stekpanna som du kan stoppa i ugnen.
 • Fördela jämt räkor och grädda frittata i ugnen på 200ºC, tills det stelnar 5-7 minuter.

Comments
4 Responses to “Frittata med grönsaker och räkor”
 1. Receptbyran.se skriver:

  Det verkar väldigt intressant.

 2. Johanna skriver:

  Hej! Har du spenat i denna frittatan?
  Mvh Johanna

Leave A Comment