Frukostbröd med russin och valnötter

frukostbröd med valnötter och russin

Jag gillar baka bröd med nötter, men just med valnötter blir mitt bröd rosa. Idag gjorde jag nytt  försök men denna gången väntade jag att tillsätta valnötter i degen till sista stund. Jag lätt degen jäsa först och sedan när jag vek bröddegen för första gång ösade jag med valnöter.

frukostbröd recept

Resultat blev som jag har önskat mig, fint frukostbröd, fullt med russin och valnötter och inte alls rosa inuti. Jag bakade frukostbröd som jag skär i trianglar. Tycker att det är roligt att leka med olika formar. Frukostbullar, tekakor eller frallor…ja, det finns mycket att välja på.

frukostbullar med valnötter

 

Recept till frukostbröd med russin och valnötter

Ingredienser:

24 frukostbröd

 • 15 g jäst, färsk
 • 2 dl surdeg
 • 4 – 5 dl kallt vatten
 • 7 dl vetemjöl
 • 1 dl rågmjöl, grovt
 • 1 dl rågmjöl, fint
 • 2 dl rågsikt
 • 2 tsk salt
 • 1 msk mörk sirap
 • 100 g valnötter
 • 60 g russin

Utförande:

 • Lös jästen i det kalla vattnet. Tillsätt mörk sirap och övriga ingredienser utom valnötter. Arbeta allt till ett smidigt bröddeg. Låt jäsa 2 timmar och vik bröddegen varje timme. När du viker bröddege för första gång strö på valnötter och förena de med degen.
 • Dela brödet till 24 trianglar och låt jäsa för sista gången i 30 minuter.
 • Baka frukostbröd i 250ºC varmluftsugn i 15 minuter, sänkt sedan temperatur till 200ºC och baka bröd i 10 minuter till. Jag bakade två plåtar samtidigt, därför ökade jag tiden. Annars brukar räcka det  med 15 minuter.
Comments
8 Responses to “Frukostbröd med russin och valnötter”
 1. Reeni skriver:

  What a wonderful bread with raisins and walnuts! I’m glad you stopped by so I could meet you! Have a good week!

 2. Lana skriver:

  Wow, vilka bröd! det vattnas i munnen! Tror jag ska baka något liknande, i alla fall med russin och valnötter! Blev sugen nu! :)
  Ha en toppen dag!
  Kramar!
  //Lana

 3. Erika skriver:

  Vilket ljuvligt bröd! Vackra bilder och det ser ut att smaka så där gott att man inte kan sluta äta… Kram!

 4. Rosa!? Snyggt, men aldrig hört! Bakar ofta med valnötter – min favoritnöt. Har gjort ett bikarbonatbröd med solrosfrön som blev gröna däremot:)

Leave A Comment