Frukostera med omelett

God morgon på er alla! Här I Göteborg börjar solen sakta komma ut från dvala. Vi längtar så mycket efter vår, sol och värme. Jag började dagen med en härlig omelett, LCHF omelett.

Frukost för mig är rutinbunden måltid som jag försöker implantera hos mina barn. En av mina söner fortfarande avstår från frukost  mer eller mindre och jag måste vakta honom hela tiden. Jag vill så gärna att han av egen vilja äter frukost och tar sig till köket för att laga den.

Omelett med god polsk korv. Polska korvar är smakrika. Jag kan rekommendera ”krakowska” eller ”jalowcowa” . Till omeletten stekte jag korv som heter ”biesiadna”. Sedan jag flyttade från Polen för 22 år kom på polska marknaden många olika korvmärken som jag upptäcker och testar varje gång jag besöker Polen.

Men tillbaka till omeletten. Jag började med LCHF diet, bara testa hur det går med den och kanske sätta fort på viktminskningen. Jag är inte överviktig men som de flesta kvinnor gör, klagar jag då och då på mina oönskade kilona. Omelett är bra mättande och lätt att laga. Man kan göra den på vad som helst.

Ingredienser:

en portion:

  • 2 ägg
  • 10 skivor utav god korv
  • 1 vårlök
  • 1 bit röd paprika
  • en näve blandad sallad

Utförande:

  • Stek korvskivorna i en stekpanna. Skär paprika och strimla vårlök.
  • Vispa lätt äggen, smaka med salt. Häll äggen över korven och strö på grönsakerna och stek omelett tills äggvita är stel.
  • Servera med grön sallad till

Blogginlägg nr 54 i #blogg 100 utmaningen

Leave A Comment