Fudge med saffran och pistagenötter

Idag drog jag på mig förkläde och ägnade mig åt julgotter. Jag älskar göra egna julgodis och i år tänkte börja med fudge. Eftersom jag är så förtjust i saffran och nötter gjorde jag fudge smaksätt med saffran och pistagenötter. Jag valde också vit choklad som är egentlingen ingen choklad men den heter bara så. Nåväl, borste från namn tvisten lyckades jag  åstadkomma inte bara en ljuvlig julstämmning men även en burk fullt med smarrig  fudge indelad i små bitar.

Julgodis…smaka på ordet. Gräddkola, kanderade äpplen,knäck, kokosbitar…Ja, man kan unna sig att njuta massor av godis. Jag börjar med saffransfudge med fina pistagenötter.

Fudge med saffran och pistagenötter

Ingredienser:

en form 25 x 25 cm

  • 1 burk söt kondenserad mjölk
  • 500 g vit choklad
  • 0,5 g saffran
  • 25 g smör
  • 2 dl pistagenötter

Utförande:

  • Lös mjölk och choklad i ett vattenbad. När de är väl flyttande blanda med smör och saffran. Massan blir slät och blank.
  • Klä formen med bakpapper. Täck botten med en del grovt hackade pistage och häll över fudge. Strrö på resterande nötter och tryck in lite.
  • Låt svalna och sedan ställ i kylen åtminstone i 3 timmar innan du skär fudge i bitar.

 

Leave A Comment