Fylld och gratinerad portabello

portabello fyllda och gratineradeÄlskar svamp!  Idag har jag pysslat fram en enkelt maträtt som kan kan vara en god varm förrätt eller lätt lunch, fylld och gratinerad portabello. Portabello är så saftiga och matiga svampar som man verkligen blir mätt på. Dessa stora svampar kan fyllas med nästan vad som helst. Här gjorde jag en god fyllning på röda linser, grönkål och mozzarella. Så enkelt och så gott!

Sådana luncher älskar jag att ta till jobbet. Vill passa på och säga att jag jobbar nu som molekylärbiolog på klinisk mikrobiologi på Sahlgrenska. Nytt, roligt jobb, ny utmaning och nya arbetskamrater. Det behövde jag verkligen!

 

Fylld och  gratinerad portabello

Ingredienser:

2 portioner

2 portabello

2 vårlökar

2 stora blad grönkål

1 dl röda linser, torra

1 msk timjan

1 msk balsamicovinäger

salt och svartpeppar

3 msk olivolja

60 g mozzarella

portabello recept förrätt

Koka linser i lätt saltat vatten i 15 minuter. Sila av vatten. Ta bort svamparnas fötter och gröp ur hattarna försiktigt med en liten sked. Salta hattarna och pensla med olja. Hacka dessa och fräs i olivolja. Tillsätt strimlade vårlökar samt grönkål. Fräs i 2 minuter och tillsätt röda linser. Fräs en minut till. Smaksätt fyllningen med balsamico, timjan och mer salt vid behov. Fyll hattarna med färsen, tärnad mozzarella och gratinera i 200ºC i cirka 15 minuter. Servera portabello varma.

 

Leave A Comment